Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungavännens stöd till Silvia – under viktiga resan

Det här är: Drottning Silvia
Bertil Hult sitter med i Mentors styrelse. Foto: SPA / SPA
Drottning Silvia och Bertil Hult satt bredvid varandra på Mentor Arabias årsstämma. Foto: SPA / SPA
Drottning Silvia hyllas under sin resa i Libanon.Foto: SPA / SPA

Drottning Silvias arbete hyllas under sin resa i Libanon.

Samtidigt har miljardären Bertil Hult, vän till kungafamiljen, rest till Beirut för att vara på plats vid hennes sida. 

– Bertil Hult sitter med i styrelsen, uppger hovets informationschef Margareta Thorgren. 

Drottning Silvia är på en tredagars vistelse i Beirut i arbetet med stiftelsen Mentor, som hon grundade 1994. Under resan har drottningen deltagit i en rad arrangemang anordnade av Mentor Arabia, som är en del av Mentors internationella arbete. På onsdagen närvarade drottningen på Mentor Arabias årsstämma. 

På bilder från årsstämman syns Silvia tillsammans med Bertil Hult, som är en mångårig vän till Kungafamiljen. Entreprenören Bertil Hult har bland annat grundat språkreseföretaget EF. 

Han har också en privat relation till kungafamiljen. 2010 lånade han ut en semesterbostad på Tahiti till kronprinsessan Victoria och prins Daniel under deras smekmånad. Tillsammans med kungafamiljen har han också engagerat sig i olika frågor, där ibland för barn med dyslexi tillsammans med kronprinsessan Victoria. 

”Bertil Hult sitter med i styrelsen på Mentor. Därför är han med”, bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren i ett sms. 

Hyllas för sitt arbete

Schemat för Beirut-vistelsen har varit intensivt. Under resan har drottningen också hunnit vara med och sjösatta ”The Youth Mentoring Platform initiative”, ett program som syftar till att skapa stärkande diskussionsforum för ungdomar. 

Samtidigt betonar Mentor Arabias företrädare vikten av arbetet med unga, vilket drottningens stiftelse gjort möjligt. 

”Det är absolut nödvändigt för vår framgång att investera i ungas utveckling och uppmuntra till att leva och agera positivt”, säger Mentor Arabias vice ordförande Bader Al-Kharafi i en kommentar. 

Expressen har sökt Bertil Hult via hans assistent Åsa Lundström.

Brand rasade under drottningens besök i Beirut

Branden rasade mitt under kunglighetens besök

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.