Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungaparets sommarbesök hos Eva O'Neill – utan Madeleine och Chris

Här är svenska kungahusets familjeträd.
Eva O'Neill och hennes båda döttrar, tillika Chris halvsystrar, Tatjana d’Abo och Natascha Abensperg und Traun innan galan i Salzburg.Foto: PEOPLE PICTURE/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
Kungen och drottningen anlände till galan. Foto: PEOPLE PICTURE/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
Kungaparet har därefter fortsatt sin semester. Foto: PEOPLE PICTURE/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN

Här sensommarsemestrar kungaparet i Europa.

Samtidigt passade de på att hälsa på Eva O'Neill i Österrike – utan Madeleine och Chris. 

– Chris mamma var tidigare och hälsade på kungaparet och hela familjen. De har en god relation och för några veckor sen träffades de på Öland, säger Margareta Thorgren.

Under de senaste dagarna har kung Carl Gustaf och drottning Silvia varit på privat sensommarsemester i österrikiska Salzburg. 

I samband med semestern valde kungaparet att besöka Amadeus Weekend. En välgörenhets- och musikgala i 1700-talsslottet Schloss Leopoldskron utanför Salzburg.

Galan arrangerades delvis av Madeleines svärmor Eva O'Neill, omskriven som en av de europeiska societetsdrottningarna.

– Kungaparet fick en inbjuden av Chris mamma och var där av den anledningen, och de träffades på plats, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Kungaparet träffade Chris mamma på Öland

Under tisdagskvällen sågs kungen och drottningen sammanstråla med Eva O'Neill och hennes båda döttrar, tillika Chris halvsystrar, Tatjana d’Abo och Natascha Abensperg und Traun, skriver Svensk Damtidning

Margareta Thorgren säger att Eva O'Neill har en god relation med kungaparet, och att de träffades för ett tag sedan på Öland. 

– Eva O'Neill var tidigare och hälsade på kungaparet och hela familjen. De har en god relation och för några veckor sen träffades de på Öland, och nu var kungaparet där och deltog, säger Margareta Thorgren. 

Madeleine och Chris O'Neill deltog inte på galan

Efter välgörenhetsgalan valde kungaparet att resa vidare, men vart de skulle vill inte hovet kommentera. 

– Det jag kan säga är att kungaparet fortfarande är på privatsemester. Vart de är, är något som vi från hovet inte kommenterar eftersom det är privat, säger Margareta Thorgren.  

Trots att societetsdrottningen tillika svärmor och mor arrangerade välgörenhetsgalan, deltog varken prinsessan Madeleine eller Chris O'Neill deltog under välgörenhetsgalan. 

– De är tillbaka i Florida sedan måndasskiftet. De har inte för avsikt att åka till Österrike. Däremot kommer prinsessan tillbaka till Sverige i samband med bokmässan, där hon kommer närvara, säger Margareta Thorgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.