Trots att kungen och drottning Silvia varit borta hela dagen hann de med en snabbvisit på Oscarsteatern i Stockholm under kvällen. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESTrots att kungen och drottning Silvia varit borta hela dagen hann de med en snabbvisit på Oscarsteatern i Stockholm under kvällen. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Trots att kungen och drottning Silvia varit borta hela dagen hann de med en snabbvisit på Oscarsteatern i Stockholm under kvällen.  Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Oscarsteaterns direktör Vicky von der Lancken välkomnar kungaparet. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESOscarsteaterns direktör Vicky von der Lancken välkomnar kungaparet. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Oscarsteaterns direktör Vicky von der Lancken välkomnar kungaparet. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Föreställningen kungaparet såg var genrepet av musikalkomedin "Gentlemannen", där bland andra Henrik Dorsin och Suzanne Reuter medverkar. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESFöreställningen kungaparet såg var genrepet av musikalkomedin "Gentlemannen", där bland andra Henrik Dorsin och Suzanne Reuter medverkar. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Föreställningen kungaparet såg var genrepet av musikalkomedin "Gentlemannen", där bland andra Henrik Dorsin och Suzanne Reuter medverkar. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Kungaparets romantiska kväll på tu man hand

Publicerad

Hela dagen hade de varit på besök i Kiruna.

Trots det hann kungaparet få en egen romantisk kväll på tu man hand – och såg genrepet av musikalkomedin "Gentlemannen" på Oscarsteatern i Stockholm.

– Det hoppas vi med, sa kungen till Expressens utsände fotograf efter att ha blivit önskad en trevlig kväll.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia besökte Kiruna under onsdagen för att lära sig mer om den pågående stadsflytten. De fick en rundvandring i Kiruna kyrka, besökte det nya stadshuset och åkte till Luossaområdet dit man flyttat gamla kulturbyggnader.

Vid 16-tiden lämnade de Kiruna och återvände till Stockholm.

Besökte Oscarsteatern i Stockholm

Men trots att de varit borta hela dagen hann de med en snabbvisit på Oscarsteatern i Stockholm under kvällen. 

Det blev en romantisk kväll på tu man hand. De såg generalrepetitionen av "Gentlemannen", en musikalkomedi om kärlek och mord, med premiär på torsdag. I rollerna syns bland andra Henrik Dorsin och Suzanne Reuter.

Originalet har nyligen varit en storsäljare på Broadway i New York. 

Oscarsteaterns direktör Vicky von der Lancken välkomnar kungaparet.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Kulturellt intresserade

Även om kungaparet var där privat brukar de i tjänsten förkovra sig i svensk kultur, ett viktigt arbete som representanter för Sverige.

I november var kronprinsessan Victoria och drottning Silvia på musikalen "Billy Elliot" på Stadsteatern i Stockholm och i september såg kungaparet Tomas Ledins show "Skarpt läge" på Cirkus. I juli besökte de den klassiska operafestivalen Bayreuther Festspiel i tyska staden Bayreuth.

– Både kungen och drottningen är mycket förtjusta i olika uppsättningar och konserter, sa då hovets informationschef Margareta Thorgren.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.