Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungaparets privata semester i Salzburg

Kungen och drottningen anländer till första kvällens konsert.
Foto: PEOPLE PICTURE/SHUTTERSTOCK / PEOPLE PICTURE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Eva O'Neill med döttrarna Tatjana d’Abo och Natascha Abensperg und Traun.
Foto: PEOPLE PICTURE/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN

Kungen och drottningen är på privat sensommarsemester i österrikiska Salzburg, där festspelen pågår för fullt.

Enligt Svensk Damtidning ska de bland annat besöka en musik- och välgörenhetsgala som Chris O'Neills mamma Eva O'Neill arrangerar.

På tisdagen kunde österrikiska public service-bolaget ORF rapportera att det svenska kungaparet anlänt till Salzburg vid Alpernas norra sluttningar, med en något försenad flight från Frankfurt. 

Enligt ORF uppstod ett ögonblick av förvirring när en av Silvias väskor först inte dök upp på bagagebanden. Väskan kom dock snart tillrätta.

Festspelen pågår för fullt

Just nu pågår festspelen i Salzburg, ett fem veckor långt firande med opera, klassisk musik och teater, och under kvällen gick kungaparet på en konsert med Wienfilharmonikerna i konsertlokalen Grosse Festspielhaus.

– Jag kan bekräfta att kungaparet är där. Det är en privat resa, och de är där för att besöka en konsert, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Kungaparet bor enligt ORF i Schloss Fuschl, ett jaktslott från 1400-talet som nu är lyxresort och spa. 

https://www.instagram.com/p/B0SqxoAopN7/?utm_source=ig_web_copy_link

Enligt ORF ska de också besöka Amadeus Weekend, en välgörenhets- och musikgala i 1700-talsslottet Schloss Leopoldskron utanför Salzburg som delvis organiseras av Madeleines svärmor Eva O'Neill, omskriven som en av de europeiska societetsdrottningarna. 

Galan ”inleds alltid med en ytterst elegant välkomstmiddag, självklart med klädkod smoking”, skriver Svensk Damtidning, som också berättar att det var här som större delen av kultfilmen Sound of Music spelades in.

Under tisdagskvällen sågs kungen och drottningen sammanstråla med Eva O'Neill och hennes båda döttrar, tillika Chris halvsystrar, Tatjana d’Abo och Natascha Abensperg und Traun, skriver tidningen.

Eva O'Neill med döttrarna Tatjana d’Abo och Natascha Abensperg und Traun.
Foto: PEOPLE PICTURE/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN

Lediga i två veckor till

Carl Gustaf och Silvia är långt ifrån de enda prominenta gästerna i Mozarts hemstad under festspelen. Bland besökarna finns exempelvis en av de thailändska prinsessorna och EU-kommissionens nya ordförande Ursula von der Leyen.

Kungens nästa officiella uppdrag är först den 28 augusti, då han närvarar vid vid Stockholm Water Prize Symposium på Tele2 Arena tillsammans med kronprinsessan Victoria. Vid den efterföljande banketten i Stadshuset kommer även drottningen att vara med.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.