Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kungaparets lyxiga lunchdejt i ”Troppan”

Kungen och Silvia med goda vännerna Fredrik och Carola Gottlieb. Foto: IBL
Foto: IBL

Kungafamiljen är tillbaka på Franska rivieran.

Medan prins Carl Philip och prinsessan Sofia hängde nere vid strandvillan i Sainte-Maxime avnjöt kungen och Silvia lunch med goda vännerna Fredrik och Carola Gottlieb.

Kungaparet besöker under semestern gärna Rivieran där familjen har sin pärla Villa Mirage, ett hus precis vid stranden som kungen ärvde efter prins Bertil.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia ses ibland susa omkring på Medelhavet med motorbåten Polaris. Ibland i sällskap av barn och barnbarn, ibland på tu man hand.

”De firade midsommar tillsammans”

– Vi kommenterar inte kungaparets privatliv, men jag kan säga att delar av familjen firat midsommar tillsammans, uppger Margareta Thorgren, kungahusets informationschef.

I midsommarveckan var kungaparet ute och roade sig med goda vännerna Fredrik och Carola Gottlieb.

De åt bland annat lunch på Club 55 i St Tropez, en kändiskrog med privat strand. Efteråt tog sällskapet plats i den blå Ferrarin för en tur på vägarna runt ”Troppan”.

Bilen är en Ferrari GTC4 Lusso, ett riktigt muskedunder förklätt till herrgårdsvagn och med prislapp på omkring 2,5 miljoner kronor.

 

LÄS ÄVEN: ”Villa Mirage har en speciell plats i kungafamiljens hjärtan” 

 

Dottern är fadder till Leonore

Paret Gottlieb räknas till kungaparets närmaste vänner. Carola Gottlieb lärde känna drottning Silvia genom prinsessan Madeleine som var klasskamrat och sedermera nära väninnan till dottern Louise ”Lussan” Gottlieb.

Louise, 32, var en av faddrarna när prinsessan Leonore döptes. Pappan Fredrik Gottlieb, 70, är en finansman och styrelseordförande i Garantum Fondkommission.

Nästa större officiella uppdrag för kungaparet blir premieringen av ”Årets ölänning” på Solliden den 5 juli.

– I år är det lite extra eftersom pristagaren är kronprinsessan Victoria och priset delas ut av hennes pappa kung Carl Gustaf, förklarar Margareta Thorgren.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!