Kungen visade upp ett stort intresse under en bilmässa i Schweiz under privata semestern. Foto: Amanda HolmesKungen visade upp ett stort intresse under en bilmässa i Schweiz under privata semestern. Foto: Amanda Holmes
Kungen visade upp ett stort intresse under en bilmässa i Schweiz under privata semestern. Foto: Amanda Holmes
Drottningen och kungen. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /Drottningen och kungen. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Drottningen och kungen. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /

Kungaparet åkte på semester till Schweiz

Publicerad

Kungen och drottningen har just landat i Sverige efter att ha varit på semester i Schweiz.

Under semestern har kungen bland annat hunnit gå på bilmässa.

– Det var fantastiskt se kungens stora intresse, säger Natalie Robyn, vd på Volvo i Schweiz.

Trots att våren börjar sippra fram i Stockholm har kung Carl Gustaf och drottning Silvia valt att lämna Sverige för Schweiz, kan Expressen nu avslöja.

Enligt uppgifter lämnade paret Sverige måndagen den 6 mars för en privat semester i landet.

Men under resan har kungen passat på att representera Sverige officiellt. I måndags sågs han på Internationella bilsalongen i Genève, en av de viktigaste och största bilmässorna i världen. Den började arrangeras redan 1905.

Kungen besökte då Volvos monter på mässan. Det besöket har varit planerat sedan en tid tillbaka, erfar Expressen. Sascha Heiniger, kommunikationschef på Volvo i Schweiz, bekräftar att kungen besökte företagets montor.

– Det stämmer, säger han.

 

LÄS MER: Här är kungens drömbilar

 

"Vi är väldigt hedrade"

Natalie Robyn, vd på Volvo i Schweiz, utvecklar i ett uttalande kungens besök. Kungen var särskilt intresserad av den nya XC60-modellen som Volvo presenterade på mässan.

– Vi är förstås väldigt hedrade över hans majestäts besök i vår monter. Och det var fantastiskt att se kungens stora intresse för våra senaste produkter, men också vår senaste teknologi, säger hon.

På en bild tagen under mässan poserar kungen med Volvos nya XC60 och Sven Businger, produktspecialist på Volvo i Schweiz, Eva Fiorenzoni, vd på Svenska handelskammaren i Schweiz och Natalie Robyn, vd på Volvo i Schweiz.

Hovet: Privat resa

Enligt uppgifter till Expressen landade kungen och drottningen återigen på svensk mark på tisdagen, en dryg vecka efter att de reste iväg.

Resan till Schweiz har inte varit offentliggjord av hovet tidigare.

– Det var en privat resa där de också passade på att besöka den här mässan, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.