Kungaparet ska på statsbesök till Indonesien. Foto: Patrik C Österberg / IBLKungaparet ska på statsbesök till Indonesien. Foto: Patrik C Österberg / IBL

Kungaparet ska på statsbesök till Indonesien.

 Foto: Patrik C Österberg / IBL
Indonesiens president Joko Widodo. Foto: Rick Rycroft / AP TT NYHETSBYRÅNIndonesiens president Joko Widodo. Foto: Rick Rycroft / AP TT NYHETSBYRÅN
Indonesiens president Joko Widodo. Foto: Rick Rycroft / AP TT NYHETSBYRÅN

Kungaparet tackar ja till Indonesiens inbjudan

Publicerad

Kungen och drottningen åker till Indonesien.

I slutet av maj gör de ett statsbesök efter att ha blivit inbjudna av president Joko Widodo.

Nu pågår planeringen för fullt inför besöket.

Kungen och drottningen åker på ett tre dagars statsbesök i Indonesien den 22-24 maj. Regeringen kommer också att vara representerad på besöket.

Kungaparet och den svenska delegationen har blivit inbjuden till mötet av Indonesiens president Joko Widodo. Syftet är att stärka Sveriges relationer med Indonesien på lång sikt när det gäller ekonomi, politik och kultur.

Hur programmet för de tre dagarna ser ut och exakt vilka som deltar under statsbesöket är för tillfället oklart, men man jobbar för fullt med att få bitarna att falla på plats.

– Just nu pågår planeringen inför besöket och vi kommer att gå ut med programmet när det är klart, säger hovets inforationschef Margareta Thorgren.

Hovets inforationschef Margareta Thorgren.Foto: Olle Sporrong

 

LÄS MER: Prinsessan Madeleines vårmys med väninnan

 

Näringslivet deltar

En delegation från näringslivet kommer också att följa med vid statsbesöket, eftersom Indonesien ses som en högprioriterad svensk exportmarknad som har stor potential.

Kungaparet var nyligen på semester i Schweiz. Då passade kungen på att representera Sverige officiellt när han besökte den stora bilmässan i Genève.

Kungen besökte Volvos monter, ett besök som hade varit planerat en längre tid. Han ska ha varit särskilt intresserad av Volvos nya XC60-modell.

– Vi är förstås väldigt hedrade över hans majestäts besök i vår monter. Och det var fantastiskt att se kungens stora intresse för våra senaste produkter, men också vår senaste teknologi, sa Natalie Robyn, vd på Volvo i Schweiz, då.

 

LÄS MER: Victorias hyllning till Marianne Bernadotte

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.