Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungaparet myser efter den turbulenta tiden

Efter en turbulent tid hemma i Sverige har kungaparet fått komma bort ihop.Foto: IBL
Finansmannen Fredrik Gottlieb är en av kungens allra närmaste vänner.Foto: IBL
Drottning Silvia har fått egentid med sina vänner under resan.Foto: IBL
<p>I schweiziska Alperna kan kungaparet koppla av efter drottning Silvias sjukdomsfall på födelsedagen.</p>Foto: IBL

Efter den turbulenta tiden i och med Silvias akuta sjukdomsfall är hon och kungen äntligen tillsammans.

I veckan har de varit på en lyxresa till schweiziska Alperna där de tillsammans kopplat av.

– De laddar batterierna inför den kommande arbetsveckan, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Det har varit en turbulent tid för kungafamiljen i och med Silvias sjukdomsfall – men nu får kungaparet äntligen koppla av ihop.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia befinner sig på en av de mest exklusiva orterna i schweiziska Alperna där de pustar ut.

På onsdagskvällen publicerade hovet själva en bild från kungaparets semester.

– Syftet med bilden är att visa att drottningen mår bra. Hon och kungen laddar batterierna inför den kommande arbetsveckan, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Flera av de närmaste vännerna

Thorgren vill inte kommentera resan närmare – där även prinsessan Madeleine med familj är med – och hänvisar till att hovet inte kommenterar kungafamiljens privata resor.

På bilder från skidorten syns kungen och drottningen umgås ihop och med flera av sina allra närmaste vänner. Finansmannen Fredrik Gottlieb som är en av kungens närmaste vänner är med på resan, liksom hans fru Carola Gottlieb som är en av Silvias bästa vänner.

Finansmannen Fredrik Gottlieb är en av kungens allra närmaste vänner.Foto: IBL

De har också fått tillbringa tid med prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och lilla Leonore och Nicolas.

Speciella tillfällen

Vanligtvis blir det inte mycket tid för kungaparet att träffa sin dotters familj eftersom de valt att bo i London. Därför är tillfällen som dessa, när familjen gemensamt kan resa bort för att få tid till varandra, något som kungaparet värdesätter högt.

Kungaparet anlände till skidorten strax efter sitt nyårsfirande som skedde på Stenhammars slott i Flen, där de har sin weekendoas dit de ofta reser för kortare vistelser. Att nyår firas där är helt enligt traditionen för kungen och drottningen.

Frångick traditionen 2014

Men ett år har de faktiskt valt att frångå traditionen – och reste då till Alperna. När kungafamiljen skulle fira in det nya året 2014 var hela familjen i den exklusiva skidorten Cervinia i italienska Alperna. Under resan skadade kronprinsessan foten så illa att hon fick transporteras med helikopter till sjukhus i Genève i Schweiz. Det visade sig vara en spricka i foten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.