Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kungahusets framtid vilar i Kates händer”

Här är ditt mammaliv, Kate
”Kate är precis vad kungafamiljen behöver i dessa svåra tider”, säger Patrick Jephson som var prinsessan Dianas stabschef.
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Prins Andrew.
Foto: DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK

Hertiginnan Kate är precis vad det brittiska kungahuset behöver efter prins Andrew-skandalen enligt prinsessan Dianas före detta stabschef Patrick Jephson.

– Kungahusets framtid vilar i hennes händer, säger Jephson till Page Six.

Han får medhåll av författaren Bethan Holt som anser att det pågår en kunglig kampanj för att göra William och Kate till ”familjens globala stjärnor”.

Prins Andrew blev av med sina kungliga och militära titlar på grund av att han anklagas för att ha våldtagit den då 17-åriga Virginia Giuffre. I kombination med fortsatta spänningar med prins Harry, som lämnade kungahuset tillsammans med frun Meghan varpå hon anklagade medlemmar av kungafamiljen för rasism, har det varit en tuff tid för drottning Elizabeth och det brittiska kungahuset.

– Som prins Andrew-skandalen visar är monarkin i desperat behov av betryggande konventionella kungligheter. Kate är precis vad kungafamiljen behöver i dessa svåra tider. Det är ingen överdrift att kungahusets framtid vilar i hennes händer, säger Patrick Jephson, som var prinsessan Dianas stabschef, till Page Six.

”William och Kate är Windsor-släktens sista chans”

När Kate nyligen fyllde 40 släppte Kensington Palace tre nya fotografier på henne. Kate bar pärl- och diamantörhängen som tillhörde prinsessan Diana på fotografierna. Hon har burit örhängena vid flera tillfällen de senaste åren.

– Det är ett genomtänkt beslut av Kate och William att fortsätta inkludera Diana i allt som handlar om att starta ett nytt kapitel för kungafamiljen. Det är väldigt smart av Kate att hålla hennes minne vid liv, säger Bethan Holt, författare till boken ”The Duchess of Cambridge: A Decade of Modern Royal Style”.

Eftersom de är mycket mer populära än Charles och Camilla anser Holt att det pågår en kunglig kampanj för att göra William och Kate till ”familjens globala stjärnor”. En källa vid hovet säger att prins Charles popularitet bland britterna aldrig återhämtade sig sedan han hade en affär som ledde till att äktenskapet med Diana gick i kras.

– Det har lett till att William och Kate är Windsor-släktens sista chans, säger källan till Page Six.

”Kate har bemästrat det långsiktiga spelet”

Bethan Holt säger att Kate ”definitivt har momentum nu”.

– Monarki är det slutgiltiga långsiktiga spelet för till skillnad från affärsvärlden, politik eller kändisvärlden är att vara kunglig något som varar livet ut. Kate har bemästrat det långsiktiga spelet och det är en riktigt stor prestation, säger Patrick Jephson.

Källan vid hovet pekar på skillnaden mellan Kate och Meghan i hur de tog sig an livet i kungahuset.

– När Kate kom in i kungafamiljen sade hon, ”Jag tänker lära mig hur det här fungerar”. Meghan däremot sade, ”Jag tänker rivstarta”. Det är en livstidssyssla att lära sig hur det kungliga livet fungerar och det finns ett skäl till att man inte rivstartar – du måste veta vart du ska först, säger källan.

Prins Andrew kan ställas inför rätta för sexbrott

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.