Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungafamiljens smultronställen i Stockholm

På Milles och Strandvägen 1 har man en god chans att se prinsessan Sofia. Foto: Ida Backlund/Instagr / INSTAGRAM
Ciao Ciao Grande. Foto: Ciao Ciao Grande /

Oftast ser vi kungafamiljen på officiella evenemang – uppklädda och redo för uppmärksamhet.

Men precis som alla andra går de och fikar, klipper sig och promenerar i parken.

Här avslöjar vi några av kungligheternas smultronställen.

Milles och Strandvägen 1

Adress: Strandvägen 1, Östermalm, Stockholm

Chans att se: Sofia, Madeleine

Syskonkrogarna ”Milles” och ”Strandvägen 1” på Östermalm är ett säkert kort om du vill få syn på en kunglighet. För drygt en vecka sedan såg vi prinsessan Sofia träffa en väninna här – och när prinsessan Madeleine är i Sverige går hon så gott som alltid hit.

Ciao Ciao Grande

Adress: Storgatan 11, Östermalm, Stockholm

Chans att se: Victoria, Daniel, Carl Philip, Sofia, Madeleine, Chris

På lediga stunder kommer kungafamiljen gärna till ”Ciao Ciao Grande” och äter varsin pizza med läsk till. Victoria, Madeleine och Carl Philip började gå dit redan som barn – och nu för de det vidare till sina egna barn. Ibland är Victoria och Estelle här ihop och då blir det Bambino- eller Margherita-pizza för hela slanten.

 

Hagaparken. Foto: Jan Düsing

Hagaparken

Adress: Hagaparken, Solna

Chans att se: Victoria, Daniel

Haga slott ligger mitt i Hagaparken i Solna utanför Stockholm. Många som promenerar i parken går förbi slottet och kikar nyfiket in för att försöka se något av kronprinsessfamiljen. Det många glömmer är att titta i parken. Där är det nämligen som störst sannolikhet att träffa kronprinsessan Victoria och prins Daniel. De tar ofta långa promenader i parken.

 

Café Saturnus.Foto: Google Street View

Café Saturnus

Adress: Eriksbergsgatan 6, Östermalm, Stockholm

Chans att se: Carl Philip, Sofia, Madeleine

Något av ett favoritfik bland de kungliga. Carl Philip och Sofia fikar ofta med vänner här, liksom Madeleine när hon är i Sverige. Före jul förra året träffades Carl Philip och Sofia på caféet ihop med Madeleines bästa vän, Louise ”Lussan” Gottlieb.

 

Stenhammars slott.Foto: Tommy Pedersen

Stenhammars slott

Adress: Stenhammars slott, Flen

Chans att se: Kungen, drottningen

Stenhammars slott är något av ett weekendparadis för kungafamiljen. Men allra oftast är det kungaparet som åker hit. De brukar promenera på ägorna och för nyfikna finns det goda möjligheter att träffa på – eller åtminstone få en syn av – kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

 

Crème Stockholm.Foto: Crème Stockholm

Crème Stockholm

Adress: Nybrogatan 16, Östermalm, Stockholm

Chans att se: Madeleine, Chris

Madeleines favvo-ställe! Här äter hon och maken Chris gärna lunch när de är i Stockholm. Ett stenkast bort ligger också caféet Mocco som är ett annat av de fik där Madeleine närmast är stammis.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.