Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungafamiljens präst – om sin egen kärlek

Kungaprästen Michael Bjerkhagen tillsammans med kärleken Fredrik Sollner Foto: SVEN LINDWALL
Drottning Silvia och kungen. Foto: SVEN LINDWALL
Kronprinsessan Victoria tillsammans med prins Daniel och prinsessan Sofia tillsammans med prins Carl Philip. Foto: SVEN LINDWALL

Han vigde prinsessan Madeleine och Chris O´Neill.

Under lördagen förrättade han även vigseln mellan Maddes bästis "Lussan" Gottlieb och Gustav Toth. 

Nu berättar kungens präst Michael Bjerkhagen, 51, om sin egen kärlek – teologistudenten Fredrik Sollner.

– Vi har varit ett par i två år, säger han.

Han var en av två präster som vigde prinsessan Madeleine och Chris O´Neill 2013. Han förrättade även vigseln mellan prins Carl Philip och prinsessan Sofia för tre år sedan. 

Under lördagen var kungafamiljens präst Michael Bjerkhagen utvald för att viga Maddes bästis Louise "Lussan" Gottlieb och Gustav Toth. Han kom till vigseln och den efterföljande bröllopsmiddagen tillsammans med sin egen kärlek Fredrik Sollner.

– Det var fantastiskt, underbart, från början till slut, säger han till Expressen. Det är alltid underbart att få viga två människor som älskar varandra, det är en stor glädje att få vara med i de sammanhangen. Det som är viktigt är den kärlek som manifesteras mellan två människor. 

Michael Bjerkhagen vet själv hur det känns att vara kär. Sedan två tillbaka lever han i ett fast förhållande med Fredrik Sollner, som studerar till präst i Uppsala.

– Vi har varit tillsammans i två år och är mycket lyckliga. Det var framför allt tron som förde oss samman. 

De har inte flyttat ihop – än.

– Fredrik studerar än så länge och har två år kvar, men vi tillbringar väldigt mycket tid ihop. Vi har också mycket gemensamma intressen: Vi är väldigt historiskt intresserade, tycker om klassisk musik, teater, litteratur, tränings och matlagning. 

Hur var bröllopsmiddagen på bröllopet i går?

– Absolut högsta kvalitet av allting, från början till slut. Helt fantastiskt!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.