Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungafamiljens hälsningar på födelsedagen – trots osämjan

Skillnad i Harry och Williams agerande före och efter ceremonin
Archie fyller två år. Harry och Meghan har inte offentligt delat med sig av bilder på länge på sin son.
Foto: DPPA / SIPA USA
Kate och William skickade grattishälsning till Archie, precis som resten av kungafamiljen.
Foto: CHRIS FLOYD / AP/ TT

Drottningen, prins Charles och Camilla, William och Kate. 

Hela kungafamiljen skickar sina lyckönskningar till Archie på födelsedagen.

Prins Harry och hertiginnan Meghan firar sonen med en ny bild – och ber om donationer till coronavaccin. 

De står kanske inte på så god fot med varandra längre, men på Archies andra födelsedag sträckte resten av kungafamiljen ut en hand till Harry och Meghan. 

”Jag önskar Archie Mountbatten-Windsor ett stort grattis på födelsedagen”, skriver drottning Elizabeth på Instagram. Meddelandet avslutas med en röd ballong. Lyckönskningen delades tillsammans med det officiella kungliga porträttet av prinsen och hertiginnan med sin nyfödda son.

https://www.instagram.com/p/COhWKhMnDFe/

Prins Charles gratulerar också sitt barnbarn. Tillsammans med sin hustru, hertiginnan Camilla, skriver han ”Grattis till Archie, som fyller två i dag”. Prins Charles väljer att avsluta meddelandet med en tårta i stället för en ballong. Bilden är svartvit och föreställer Harry när han visar upp sin son under dopet. 

Även prins William och hertiginnan Kate gratulerar Archie på födelsedagen. Meddelandet är lika kortfattat som övriga och bilden är ett formellt familjeporträtt från dopet 2019.

Harry och Meghan delar ny bild på Archie

Harry och Meghan har inga sociala medier, men uppmärksammade sonens födelsedag på sin stiftelse Archewells sajt. Archie har inte setts i det offentliga särskilt mycket och paret väljer att bara visa en bild på honom bakifrån, klädd i jeans, lekande med ett gäng ballonger. I meddelandet ber de om donationer för att hjälpa till att göra vaccinationer mot covid mer jämställt. 

”Vi kommer aldrig kunna återhämta oss på riktigt om inte alla, överallt, har lika tillgång till vaccin”, skriver de och fortsätter:

”Vi kan inte tänka oss ett bättre sätt att hedra vår sons födelsedag. Om vi alla deltar, med medkänsla för både den vi känner och den vi inte känner, kan vi verkligen påverka. Även små bidrag gör nytta.”

Oprahs intervju med Meghan och Harry – höjdpunkterna

Självmordstankar • Rasismanklagelser • Avslöjar könet på andra barnet
https://www.instagram.com/p/COhct4fDCqb/https://www.instagram.com/p/COhdfeWFx6y/?utm_source=ig_embed

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.