Prinsessan Estelle på lillebror prins Oscars dop. Foto: Robert Eklund/STELLA PICTURESPrinsessan Estelle på lillebror prins Oscars dop. Foto: Robert Eklund/STELLA PICTURES
Prinsessan Estelle på lillebror prins Oscars dop. Foto: Robert Eklund/STELLA PICTURES
Prinsessan Leonore på prins Oscars dop. Foto: Olle SporrongPrinsessan Leonore på prins Oscars dop. Foto: Olle Sporrong
Prinsessan Leonore på prins Oscars dop. Foto: Olle Sporrong
Prinsessan Estelle på prins Nicolas dop. Foto: Olle SporrongPrinsessan Estelle på prins Nicolas dop. Foto: Olle Sporrong
Prinsessan Estelle på prins Nicolas dop. Foto: Olle Sporrong
Prinsessan Leonore på prins Nicolas dop. Foto: Pool/GETTY IMAGESPrinsessan Leonore på prins Nicolas dop. Foto: Pool/GETTY IMAGES
Prinsessan Leonore på prins Nicolas dop. Foto: Pool/GETTY IMAGES

Kungabarnen sätter trender på högtiderna

Publicerad

De små kungabarnen sätter trender när de visar upp sig på de kungliga högtiderna.

Inte minst prinsessan Estelle - vars klassiska stil tycks inspirera många småbarnsföräldrar.

– Det klassiska barnmodet har verkligen exploderat sedan hon föddes, säger barnklädesexperten Johanna Engberg som driver en exklusiv barnklädesbutik på Östermalm.

Det är inte bara de vuxna kungligheterna som klär upp sig på de kungliga högtiderna. Det gör även de små barnen.

När prinsessan Leonore och prinsessan Estelle anländer till kusinen prins Alexanders dop på fredag kommer de troligen att göra det i klassiska färger, tror barnklädesexperten Johanna Engberg.

– I sådana här sammanhang har de små prinsessorna ofta någon vacker liten klänning i vitt, rosa eller ljusblått. Jag skulle bli förvånad om de bar någon annan färg.

LÄS MER: De blir prins Alexanders faddrar

"Prinsessorna har tidigare valt att klä prinsarna i ljusblå skjortor"

När det gäller de små prinsarna, prins Oscar och prins Nicolas, tror hon på ungefär samma stuk.

– Tidigare har både prinsessan Madeleine och prinsessan Victoria valt att klä de små prinsarna i ljusblå skjortor och någon söt chinosbyxa. Jag skulle säga att vi kommer att se de klassiska barnkläderna nu igen, säger Johanna Engberg.

Hon driver den exklusiva barnklädesbutiken By Engberg på Östermalm i Stockholm. Hon märker att de små kungabarnen inspirerar andra i sina modeval.

– Den klassiska stilen är väldigt trendig i barnmodet nu. Den stilen är tillbaka nu, säger Johanna Engberg.

LÄS MER: Prinsessan Sofias önskan för prinsdopet

Estelle bidrar till trender

Och den som mest har bidragit till den trenden: Prinsessan Estelle.

– Det klassiska barnmodet har verkligen exploderat sedan hon föddes. Om det hade hänt utan henne vet vi ju inte förstås, men jag tror att hon och de andra kungabarnen bidrar mycket.

Flera av de märkena som de små kungligheterna bär finns i Johanna Engbergs butik. Om de varit där inför dopet på fredag är Engberg kryptisk kring.

"Otroligt snyggt klädda"

– Vilka som besöker butiken stannar i butiken, säger hon men tillägger:

– Men jag vet att barnen kommer vara otroligt snyggt klädda på fredag... Det är det ju alltid!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.