Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kronprinsessans tuffa trappträning på Slottet

Kronprinsessan sitter vid skrivbordet och arbetar när riksmarskalk Svante Lindqvist bankar på dörren.Foto: Generation Pep
Kronprinsessan i full karriär uppför Slottets trappor.Foto: Generation Pep
Nya kampanjen från kronprinsessparets stiftelse vill få oss att sitta stilla mindre och röra oss mer.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid seminariet om "Bernadotte 200 år på Stockholm slott.Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Victoria kör hårt i kampanjen ”Upp och hoppa Sverige” som går ut på att vi ska sitta mindre och röra oss mer.

I en video på Instagram tar Victoria ett brejk från skrivbordet och börjar springa i trapporna på Slottet.

– Kronprinsessan vill på ett humoristiskt sätt ge ett viktigt budskap, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

 

Kronprinsessparet är initiativtagare till stiftelsen Generation Pep som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

Enligt befolkningsundersökningen Liv och hälsa, som precis publicerats, är unga vuxna i dag mer stillasittande än 80-åringar.

Riksmarskalken i specialskriven roll

Det gäller framför allt män i åldrarna 18-29 år där 28 procent i undersökningen svarar att de sitter stilla mer än tio timmar per dygn.

Det vill kronprinsessparet råda bot mot i kampanjen "Upp och hoppa Sverige". De slår ett slag för vardagsmotion - att man tar en paus på jobbet och rör sig lite.

 

https://www.instagram.com/p/Be2I86qgZHC/

I den helt nya filmen som publiceras på Generation Peps Instagramkonto har Victoria till och med fått riksmarskalk Svante Lindqvist att ställa upp i en komisk sekvens.

 

LÄS MER: Därför fick inte alla vara med på nya kungabilden 

 

Scenen börjar med att kronprinsessan sitter vid sitt skrivbord på Slottet och arbetar. Det knackar tungt på dörren och in kommer riksmarskalken som myndigt förklarar:

– Ers kungliga höghet, det är dags igen.

Kronprinsessan tittar upp och säger allvarligt:

– Ja, det är dags igen.

Sedan börjar hon rusa upp för trapporna iförd sin tjusiga byxdress, knutblus och skor med klack.

– Bara fem kvar, flåsar Victoria när hon rundar ännu ett hörn i trapphuset.

 

Kronprinsessan Victoria joggande i kunglig slottsmiljö.Foto: Generation Pep

”Är mycket engagerad i Generation Pep”

Hovets informationschef Margareta Thorgren säger att filmen gjorts med glimten i ögat, men att man vill trycka på ett angeläget ämne.

– Kronprinsessparet är ju grundare till Generation Pep, så de är mycket engagerade. Att förmedla buskapet att det är viktigt att röra på sig är en del i detta, säger Thorgren.

Men brukar kronprinsessan springa i trapporna på Slottet?

– Ha-ha, kronprinsessan motionerar mycket!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.