Kronprinsessan Victoria brukar göra flera utlandsresor under ett år. Nu är det klart vilket land som blir Victorias första resmål för året. Foto: Pontus Lundahl/TTKronprinsessan Victoria brukar göra flera utlandsresor under ett år. Nu är det klart vilket land som blir Victorias första resmål för året. Foto: Pontus Lundahl/TT
Kronprinsessan Victoria brukar göra flera utlandsresor under ett år. Nu är det klart vilket land som blir Victorias första resmål för året. Foto: Pontus Lundahl/TT
Direkt efter påskhelgen inleds kronprinsessan Victorias program den 18 april i Tokyo. Programmet pågår sedan i fyra dagar för att ta slut den 21 april. Foto: Colourbox / COLOURBOXDirekt efter påskhelgen inleds kronprinsessan Victorias program den 18 april i Tokyo. Programmet pågår sedan i fyra dagar för att ta slut den 21 april. Foto: Colourbox / COLOURBOX
Direkt efter påskhelgen inleds kronprinsessan Victorias program den 18 april i Tokyo. Programmet pågår sedan i fyra dagar för att ta slut den 21 april. Foto: Colourbox / COLOURBOX

Kronprinsessans nästa resmål: Japan

Publicerad

Direkt efter påskfirande hemma i Sverige sätter sig kronprinsessan Victoria på ett plan till Tokyo.

Syftet med resan är att fördjupa det engagemang som hon har inom hållbarhet, havs- och fiskefrågor.

– Dessa är frågor som kronprinsessan i egenskap av ambassadör för FN:s globala hållbarhetsmål valt att särskilt fokusera på, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet.

Kronprinsessan Victoria brukar göra flera utlandsresor under ett år. Nu är det klart vilket land som blir Victorias första resmål för året.

Hovet har på sin hemsida publicerat att kronprinsessan Victoria kommer att resa till Japan.

– Resan syftar till att fördjupa kronprinsessans arbete inom hållbarhet, havs- och fiskefrågor, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet och fortsätter:

– Dessa är frågor som kronprinsessan i egenskap av ambassadör för FN:s globala hållbarhetsmål valt att särskilt fokusera på.

Under resan kommer kronprinsessan Victoria även att träffa den japanska kronprinsen och företrädare för svenskt och japanskt näringsliv, uppger hovet.

Direkt efter påskhelgen inleds programmet den 18 april i Tokyo. Programmet pågår sedan i fyra dagar för att ta slut den 21 april.

Prins Daniel är inte med

Kronprinsessan Victoria är ensam på resan och har inte med sig maken prins Daniel. Expressen har tidigare rapporterat att prins Daniel under året kommer att trappa ner något på de kungliga uppdragen.

– Den närmaste tiden kommer prins Daniel att fokusera på familjen och på barnen, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare berättat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.