Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kronprinsessans fina gest till barnen – på resan i Wien

Kronprinsessan Victoria med sitt nya mobilskal. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES
Estelle, Daniel, Oscar och Victoria. Foto: UTRECHT ROBIN/ACTION PRESS/REX/S / UTRECHT ROBIN/ACTION PRESS/REX/S REX FEATURES

Kronprinsessan Victoria reste solo till österrikiska Wien – men har alltid barnen nära till hands.

På bilder från vistelsen syns mammans nya mobilskal med bilder på prinsessan Estelle och prins Oscar. 

I veckan var kronprinsessan Victoria på blixtvisit i Österrikes huvudstad Wien. 

Den intensiva dagen tog henne till internationella atomenergiorganet IAEA, ett organ inom FN som arbetar med atomenergifrågor och – kontroll, ministerkonferensen om kärnenergi och kärnteknologi och den Spanska Ridskolan. 

Med på resan var även Sveriges utrikesminister Margot Wallström. Under kronprinsessans öppningstal – i rollen som ambassadör för FN:s globala mål – pratade hon om många människors brist på rent vatten. 

– Och klimatförändringarna gör det svårare att förutspå framtiden. Därför måste vi vara extremt försiktiga med den enda planeten som vi har till vårt förfogande. Du kan säga att det inte direkt är raketforskning. Eller kärnforskning. Men, som publiken vet, så är det faktiskt det, sade kronprinsessan. 

Kronprinsessans nya mobilskal

Kronprinsessan reste till Wien utan sin familj och fick därmed lämna över ansvaret för barnen till prins Daniel. Men prinsessan Estelle och prins Oscar följer trots det med kronprinsessan vart hon än åker.

Prinsessan Estelle och prins Oscar på Solliden i somras. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN


På bilder från resan skymtar mammans nya mobilskal med bilder på barnen. 

– Kronprinsessan har tidigare varit engagerad i ämnet och varit på liknande konferenser. Syftet är att fördjupa kunskaperna och stärka närvaron gällande icke-spridning av kärnsäkerhetsfrågor, säger hovets informationschef Margaretha Thorgren om resan.

Även drottning Silvia har Estelle på sitt mobilskal. Foto: SUVAD MRKONJIC / SUVAD MRKONJIC FOTOGRAFISKA AB TT NYHETSBYRÅN

”En intensiv höst”

Efter den intensiva dagen i Wien återvände kronprinsessan Victoria hem till Haga slott. Och höstens fullspäckade schema för kungafamiljen ser inte ut att lätta den närmaste tiden. Härnäst väntar bland annat Nobelveckan i början av december. 

– Det har varit en intensiv höst med många olika fokusfrågor, hållbarhet inte minst, samtidigt som det hela tiden har varit en sekundär planering gällande regeringsbildningsprocessen där både kungen och kronprinsessan kommer att delta vid en konselj när vi får en regering, säger Thorgren och fortsätter. 

– I december är det alltid intensivt, och i början av månaden är det Nobelveckan. Där handlar det om att få ta del av Nobelpristagarna och deras forskning.