Victorias blixtförvandling på röda mattan i London

Victoria och Daniel åkte till London tillsammans. Så här träffades paret från första början.
Kronprinsessan bar en klänning från Giambattista Vallis H&M-samarbete.
Foto: Kristofer Sandberg
Kronprinsessparet var på plats i London för premiären av Max Martins musikal.

Från strikt kostym till galaprinsessa – här är kronprinsessans blixtförvandling. 

Victoria har en fullspäckad arbetsvecka och bytte kostymen till balklänning när det var dags för premiär i London. 

– Hennes premiärklänning är både åt det dramatiska hållet och samtidigt romantisk, säger Expressens modeexpert Elin Slättberg. 

På onsdagskvällen var det premiär för hitmakaren Max Martins första musikal ”& Juliet” på Shaftesbury Theatre i London. På plats på röda mattan samlades svenska kändisar för att stötta låtskrivaren – och musikalkvällen fick kunglig glans när kronprinsessan Victoria och prins Daniel gjorde entré.

– Det här är en resa som kronprinsessparet gör privat, det innebär att hovet inte kommenterar, säger hovets informationschef Margaretha Torgren. 

Strålade i tyll 

Kronprinsessan strålade i en balklänning från kollektionen som designern Giambattista Valli gjort tillsammans med svenska klädjätten H&M. Den ankellånga klänningen med tyll, broderier och rynkade volanger har en prislapp på 3499 kronor. 

– Kronprinsessan väljer återigen en klänning med markerad midja vilket passar henne väldigt bra. Hennes premiärklänning är både åt det dramatiska hållet och samtidigt romantisk med det detaljerade broderiet. En klänning som passar perfekt till kvällens festligheter. Det är också kul att hon väljer ett svenskt märke, säger Expressens modeexpert Elin Slättberg. 

Victoria fulländade sin glamourösa outfit med en svart jacka med pälseffekt och stora, dinglande örhängen med glittrande stenar. 

Kronprinsessan bar en klänning från H&M under ett besök på Island i oktober.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Victoria väljer gärna H&M 

Det är inte första gången vi ser kronprinsessan i H&M. På prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop valde hon en klänning från budgetkedjan liksom senast under satsbesöket på Island i oktober då vi fick se henne i en midnattsblå klänning från märket. 

Tidigare under onsdagen fick vi se kronprinsessan i en mycket mer strikt look: grön kostym och vit knytblus.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan har en arbetsvecka fullspäckad av programpunkter. Bara timmar innan kronprinsessparet dök upp på Londons Shaftesbury Theatre medverkade de vid ett expertmöte om barns säkerhet i sociala medier på slottet i Stockholm. Då fick vi se kronprinsessan i en strikt look med grön, dubbelknäppt kavaj med matchande byxa och vit knytblus – helt annorlunda från den glammiga looken hon bjöd på under kvällen. 

Victoria är näst i tronföljden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.