Under gårdagskvällen valde Kronprinsessan Victoria svenskt mode. Kvällen till ära var hon klädd i kläder från Hannah Widell och Amanda Schulmans märke Daisy Grace. Foto: Sven LindwallUnder gårdagskvällen valde Kronprinsessan Victoria svenskt mode. Kvällen till ära var hon klädd i kläder från Hannah Widell och Amanda Schulmans märke Daisy Grace. Foto: Sven Lindwall
Under gårdagskvällen valde Kronprinsessan Victoria svenskt mode. Kvällen till ära var hon klädd i kläder från Hannah Widell och Amanda Schulmans märke Daisy Grace. Foto: Sven Lindwall
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och gymnasie- och kunskapslyftminister Anna Ekström anländer till Svensk-Italienska handelskammarens Luciamiddag i Milano på fredagen. Foto: Sven LindwallKronprinsessan Victoria, prins Daniel och gymnasie- och kunskapslyftminister Anna Ekström anländer till Svensk-Italienska handelskammarens Luciamiddag i Milano på fredagen. Foto: Sven Lindwall
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och gymnasie- och kunskapslyftminister Anna Ekström anländer till Svensk-Italienska handelskammarens Luciamiddag i Milano på fredagen.  Foto: Sven Lindwall
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och gymnasie- och kunskapslyftminister Anna Ekström besöker den svenska designern Anna Sterner i butiken Frip i Milano på fredagen. Foto: Sven LindwallKronprinsessan Victoria, prins Daniel och gymnasie- och kunskapslyftminister Anna Ekström besöker den svenska designern Anna Sterner i butiken Frip i Milano på fredagen. Foto: Sven Lindwall
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och gymnasie- och kunskapslyftminister Anna Ekström besöker den svenska designern Anna Sterner i butiken Frip i Milano på fredagen.  Foto: Sven Lindwall

Kronprinsessan Victoria väljer svenskt mode

Publicerad

MILANO. Kronprinsessan Victoria väljer svenskt mode – igen.

Den här gången hade hon kläder från Hannah Widell och Amanda Schulmans märke Daisy Grace.

Under en luciamiddag på fredagskvällen, som arrangerades av svensk-italienska handelskammaren i Milano, dök kronprinsessan Victoria återigen upp i svenskt mode.

Victoria valde mediesystrarna Hannah Widell och Amanda Schulmans märke Daisy Grace.

Hennes glittrande topp heter "Look at me" och säljs på Daisy Graces hemsida för 995 kronor.

Daisy Grace skriver själva om Victorias klädval på Instagram:

"Det är en stor ära att se att vår vackra kronprinsessa, Victoria av Sverige, bär Look At Me Top i Milano i går kväll."

Och följarna till Daisy Grace är positiva till Victorias val:

"Nu kan ni titulera er hovleverantör", skriver en person.

Kronprinsessan Victoria har, under hela sin vistelse i Italien, varit mycket genomtänkt i sina modeval.

Bar Dolce & Gabbana

På fredagen bar hon en klänning från Dolce & Gabbana, ett italienskt märke, och en väska från Dagmar, ett svenskt märke.

Innan dess, på torsdagen när kronprinsessan Victoria anlände till Italien, hyllade hon Sverige genom hela sitt modeuttryck.

Det var nämligen en helsvensk outfit som vi såg kronprinsessan i.

Hennes klänning var från Filippa K, skorna från Acne, örhängena från Kreuger Jewellry och väskan från Tiger of Sweden.

 

Barndomsvännen bakom märket

Kreuger Jewellry är inte vilket märke som helst. Det har en särskild plats i kronprinsessan Victorias hjärta. En av hennes vänner från barndomen, Caroline Kreuger, ligger bakom märket.

Ett av målen med kronprinsessparets besök i Italien har varit att främja svenskt näringsliv – och modebranschen i Italien är stor. Under besöket har kronprinsessan Victoria och prins Daniel bland annat besökt modemetropolen Milano där de träffat svenska modeskapare på konceptbutiken Frip.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.