Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kronprinsessan Victoria på skidsemester med familjen

Här åker kronprinsessan Victoria skidor i Åre under söndagen. Foto: Läsarbild
Så här såg det ut i december förra året när prins Daniel tillsammans med sonen prins Oscar åkte pulka vid Haga slott, och skickade en julhälsning till svenska folket. Foto: Kungahuset
Även kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle åkte pulka i backen, och var med på julhälsningen tidigare i december. Foto: Kungahuset

Snart drar sportlovsveckorna i gång runtom i landet.

Kronprinsessan Victoria med familj tjuvstartar med en helgs skidåkning i Åre.

– Det var kul att se att de lär barnen åka skidor, säger Sarah Andersson, som hamnade bakom kungligheterna i backen.

Det är ingen hemlighet att kronprinsessan Victoria och hennes familj – prinsessan Estelle, 5, prins Oscar, 1, och maken prins Daniel – gillar att vara ute i naturen.

Senast i julas skickade familjen en hälsning till svenska folket där de lekte tillsammans i pulkabacken.

När sportlovsveckorna snart närmar sig begav sig kungligheterna till Åre för en helg av skidåkning.

 

LÄS MER: Väderspecial: Sol i Åre på sportlovet – men sedan kommer det mer snö

 

"Åkte mellan benen på Daniel"

Till och med minstingen, snart tvåårige prins Oscar, hade fått på sig pjäxor och skidor när de fångades på bild vid området Västra Björnen.

– Vi var på samma lunchställe och sedan hamnade vi efter dem i backen. Lillprinsen åkte mellan benen på Daniel och Estelle åkte själv utan stavar. Det var kul att se att de lär barnen åka skidor, säger Sarah Andersson som befann sig i samma backe.

Så här såg det ut i december förra året när prins Daniel tillsammans med sonen prins Oscar åkte pulka vid Haga slott, och skickade en julhälsning till svenska folket. Foto: Kungahuset

Lämnades i fred

Senare rörde sig kungligheterna mot det barnvänliga området Björnen. Sarah Andersson berättar att familjen lämnades i fred under semestern.

– Nu kanske jag talar emot mig själv eftersom jag tog en bild, men de fick vara för sig själva. Ingen kom fram och störde dem, säger hon.

 

LÄS MER: Väderspecial: Här är det 130 centimeter snö på sportlovet

 

Kronprinsessan Victoria med familjen i Åre

Hovets presschef Margaretha Thorgren bekräftar att kronprinsessan med familj tillbringat helgen i Åre.

– Eftersom de var där privat kan jag inte kommentera vad de har gjort, men i Åre är ju skidåkning och olika vintersporter i fokus, säger hon.

Är Åre en favorit?

– Det är många platser som hela kungafamiljen försöker besöka. Men Åre är också en ort som traditionellt är väldigt populär i Sverige.

Även kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle åkte pulka i backen, och var med på julhälsningen tidigare i december. Foto: Kungahuset

Hur ser säkerhetsrutiner ut?

– Det finns säkerhetsrutiner och det är heller ingenting som vi kommenterar. Men det är klart att det finns alltid, oavsett officiella eller privata resor, säger Margareta Thorgren.

Kommer du att åka skidor på sportlovet?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.