Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kronprinsessan Victoria i klänningfavorit från H&M

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Drottning Silvia och kungen.Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip.Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN

På torsdagen var det återigen dags för representationsmiddag på Slottet. 

Flera gäster bjöds in och från kungafamiljen närvarande bland annat kronprinsessan Victoria – som bar en bekant klänning. 

– Det här verkar vara en återkommande favorit hos kronprinsessan och det förstår man när man ser klänningen, säger Expressens modeexpert Magda Omerspahic. 

På torsdagen bjöd kungaparet in gäster och familj till representationsmiddag i Karl XI:s galleri på Slottet i Stockholm. 

På gästlistan fanns politiker från regeringen och riksdagen, men också representanter från näringsliv, vetenskap, media, kultur och idrott. Även ambassadörer och människor som kungaparet träffat under sina resor i Sverige närvarade. Utrikesminister Margot Wallström, Miljöpartiets partiledare Gustav Fridolin och Expressens krigskorrespondent Magda Gad var några av de som var inbjudna. 

– Man lägger ett omfattande arbete på att föra vidare det kungliga kulturarvet med till exempel traditionell dukning och vackra blomsterarrangemang. Allt från bordssilver från 1700-talet till serviser som kungen fick av regeringen och riksdagen på hans 50-årsdag, säger Johan Tegel, informationssekreterare. 

 

LÄS ÄVEN: Karin Lennmor: Victoria står kronprins Frederik nära ännu 

 

Utrikesminister Margot Wallström.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Miljlöpartiets språkrör Gustav Fridolin med sin hustru Jennie.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Expressens krigskorrespondent Magda Gad.Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN
Alice Teodorescu, politisk redaktör på GP, och pianist Henrik Måwe.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skådespelaren Andreas T Olsson.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Författaren Ola Larsmo med hustrun Rita.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hovmarskalk Karolin A Johansson och hovmarskalk Lars-Erik Tindre.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hovdamen Kirstine von Blixen-Finecke (till vänster) med maken Hans von Blixen-Finecke (till höger) samt teaterchefen Vicky von der Lancken (mitten).Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Investors Jacob Wallenberg med hustrun Annika.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hovets informationschef Margareta Thorgren med sällskap.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Rikard Grip, förbundskapten för svenska längdskidlandslaget med sin hustru Jenny.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Civilminister Ardalan Shekarabi (S) med fru Therese Skoglund Shekarabi.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jämställdhetsminister Lena Hallengren (S) med sin make Jonas Hellberg.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Riksdagens talman Urban Ahlin med sin hustru Jenni.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Riksmarskalk Svante Lindqvist med hustrun Catharina.Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
1 / 15

Prinsessan Madeleine missade middagen

Under middagen som pågick fram till klockan 23 serverades gästerna bland annat ankleverterrin med honungsbakat fikon, smörstekt gösfilé och stekt lammytterfilé. 

– I samråd med kungaparet så fastställs menyer, dekorationer och bordsplacering. Det läggs ett stort engagemang vid Hovet för dessa middagar för att de ska bli så trevliga som möjligt för gästerna, säger Johan Tegel. 

Prinsessan Madeleine närvarade inte vid torsdagens middag, utan kungafamiljen representerades av kungen, drottningen, prins Daniel, prins Carl Philip, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia. 

Under middagen som pågick fram till klockan 23 serverades gästerna bland annat ankleverterrin med honungsbakat fikon, smörstekt gösfilé och stekt lammytterfilé. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Modeexperten om kronprinsessan Victorias klänning

Kronprinsessan Victoria valde som flera gånger tidigare att bära sin puderrosa klänning från H&M:s Conscious-kollektion. 

– Det här verkar vara en återkommande favorit hos kronprinsessan och det förstår man när man ser klänningen. Den är plisserad, figursmickrande och har en volang som löper längs klänningen. Elegant och enkelt, säger Expressens modeexpert Magda Omerspahic. 

– Det här är en klänning som egentligen passar bäst när Victoria inte behöver ha ordensbandet över eftersom det inte faller så fint över volangen. Men hon kombinerar snyggt med tiara och guldig väska, fortsätter hon. 

 

LÄS ÄVEN: Frågan efter kungliga festen – var höll Marys pappa hus? 

 

Men Magda Omerspahic hade gärna sett att kronprinsessan Victoria valt ut något annat från garderoben. 

– Personligen är jag lite mätt på att se den här klänningen och tycker att hon kunde haft en mer modern klänning. Den här känns tyvärr lite väl 2016, men man förstår ju också att Victoria gillar hållbart mode och gärna lyfter det vid tillfällen som denna, säger hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.