Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kronprinsessan vann kampen om modet

Färgerna svart och vitt dominerade bland kungligheternas klädval under riksmötets öppnande. Och Expressen modeexpert tycker att Victoria var allra snyggast.
Foto: / Anna-Karin Nilsson
Kungligheterna anländer till kyrkan.
Foto: / Anna-Karin Nilsson
Kungafamiljen var sobert klädda i svart och vitt.
Foto: Pontus Lundahl/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Madeleine och Sofia klädda i svart.
Foto: / Anna-Karin Nilsson
Kungen och drottningen.
Foto: / OLLE SPORRONG EXP

Färgerna svart och vitt dominerade bland kungligheternas klädval under riksmötets öppnande.

Men det var kronprinsessan Victoria som imponerade på mest med sin vassa outfit.

– Det är en annorlunda klädsel med snygga draperingar och oväntade detaljer, en riktig fullpoängare, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson.

Hela kungafamiljen satsade på en klassisk stil under riksmötets öppnande tidigare under tisdagsförmiddagen i Storkyrkan i Stockholm.

– De såg väldigt välmatchade ut när de gjorde entré. Det märktes att hela klädvalet var genomtänkt i svart och vitt från topp till tå. Alla såg väldigt moderna ut, säger Expressens modeexpert Emma Danielsson.


LÄS MER: Prinsessorna hade matchat frisyrerna


Även om alla hade lyckats så var det ändå en prinsessa som lyckades snäppet bättre än de andra – kronprinsessan Victoria.

– Victoria hade en väldigt vass och modern stil med en snygg och figursmickrande drapering kring midjan. Det syns att hon även har koll på detaljerna med de vågmönstrade skorna och den svarta blomapplikationen på toppen.

Victorias håruppsättning.
Foto: Claudio Bresciani/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Klädkrocken mellan sessorna

Vid förra årets öppnande fick vi skåda en rejäl klädkrock mellan prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia som kom iklädda i nästan identiska svartvita dräkter.

I år skilde de sig åt mer.

Madeleine bar en kavaj med spetsblus och kjol medan Sofia satsade på en helsvart klänning med skärp i midjan.

– Maddes stil var mer feminin och elegant med den figursydda kavajen och spetsblusen med knytband i halsen. Även hon såg väldigt välklädd och chic ut även om det var en lite mer damig stil.


LÄS MER: Klädkrocken - i vitt och svart på Riksmötet


Sofias knälånga svarta klänning fick fyra getingar av Emma Danielsson.

– Sofia väljer ett säkert kort med sin långärmade klänning. Stilen är på den säkra sidan men hon ser fortfarande superelegant ut och det är en klädsel som passar väldigt bra för en sådan här dag. Det är fint att hon bryter av med sin vita håraccessoar.

Klädkrock mellan Sofia och Madeleine förra året.

Drottningen hyllas

Drottning Silvia får också fem getingar för sin svarta och stilrena dräkt.

– Hon ser väldigt välklädd ut som alltid, i en välsittande dräkt som ger henne en snygg timglasfigur. Hon matchar vackert med pärlhalsband och brosch. 

Men kronprinsessan imponerar mest – i alla för för årets öppning av riksmötet.

– Hon imponerar mest just för att hon har valt en modern och annorlunda klädsel med snygga draperingar och oväntade detaljer, en riktig fullpoängare!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.