Kronprinsessan Victoria. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNKronprinsessan Victoria. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Victoria och kungen. Foto: HENRIK MONTGOMERY/ TT / TT NYHETSBYRÅNVictoria och kungen. Foto: HENRIK MONTGOMERY/ TT / TT NYHETSBYRÅN
Victoria och kungen. Foto: HENRIK MONTGOMERY/ TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan kraftigt förkyld – tvingas ställa in

Publicerad

Kronprinsessan har drabbats av en kraftig förkylning och tvingas ställa in sitt besök på säkerhetskonferensen Folk & Försvar i Sälen. 

– Det är bara kungen som åker, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovets informationsavdelning. 

Kronprinsessan och kungen skulle ha medverkat vid Folk & Försvars rikskonferens under söndagen och måndagen. 

Besöket skulle ha blivit kronprinsessans första då det normalt sett bara är kungen som åker. 

Men nu tvingas kronprinsessan Victoria att sälla in sin medverkan.

– Kronprinsessan har en kraftig förkylning och tvingas ställa in Folk & Försvar, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovets informationsavdelning. 

Hon berättar att det bara är kungen som kommer att åka till Sälen där politiker, aktiva inom organisationer i civilsamhället och representanter för fackliga organisationer, näringsliv och myndigheter träffas för att diskutera säkerhetspolitik och försvarsfrågor under tre dagar med start under söndagen. 

När insjuknade kronprinsessan?

– Det har jag inga uppgifter om, säger Ulrika Näsholm. 

Vistas kronprinsessan hemma?

– Det har jag ingen uppgift om, hon har en kraftig förkylning.

Har hon behövt läkarvård?

– Det är inget som jag känner till. 

Dan Eliasson, rikspolischef, har tidigare meddelat att han ställer in sin medverkan i årets konferens. 

– Det var preliminärt inbokat men han har olika grejer i kalender helt enkelt och han hade inte så stort deltagande. Det var mer att det fanns konflikter i kalendern, säger Sara Kvarnström, presschef polismyndigheten, har Sara Kvarnström, presschef polismyndigheten tidigare sagt till Expressen

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.