Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kronprinsessan inleder årets pridefestival

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Tidigare har Kronprinsessan talat på QX Gaygala.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Årets Stockholm Pride kommer att sändas digitalt och flera kändisar och aktivister kommer att tala under den digitala festivalen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Kronprinsessan Victoria inleder Pridefestivalen i Stockholm.

För första gången någonsin deltar någon ur kungafamiljen i den populära festivalen. 

– Det känns oerhört fint att Kronprinsessan vill inleda vår Digital Pride Parade, säger Vix Herjerud, ordförande för Stockholm Pride, i ett pressmeddelande.

Pridefestivalen i Stockholm lockar hundratusentals personer varje år. Men på grund av coronapandemin har festivalen i stället flyttat ut på nätet och kommer att arrangeras digitalt och sändas online mellan 31 juli och 2 augusti. Och inledningstalare är kronprinsessan Victoria, som blir den första ur kungafamiljen att delta i Pridefestivalen i Stockholm någonsin. 

– Det känns oerhört fint att Kronprinsessan vill inleda vår Digital Pride Parade och stå upp för HBTQ-personers rättigheter i en tid när vi tror att det behövs mer än någonsin. Vi är väldigt glada för det stödet som betyder mycket för oss i Sverige och för den signal det skickar till rörelsen internationellt” säger Vix Herjeryd. 

Hovet: Pride är viktigt

I ett sms till Expressen skriver hovets presschef Margareta Thorgren att kronprinsessan är glad över möjligheten att inleda årets pride. 

– Prideveckan är en viktig tid på året för många. I år måste firandet på grund av corona ske på ett annorlunda sätt och kronprinsessan har med glädje tackat ja till att inleda den digitala Prideparaden, skriver hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.