Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kronprinsessan bjöd på show – ute i skogen

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fiske från en brygga och slåtterbalkskörning med gula hörselkåpor över öronen.

Landskapsvandringen i Uppland blev en liten show, signerad kronprinsessan Victoria.

– Kronprinsessan vill sätta ljus på Sverige och den fantastiska natur vi har, säger Margareta Thorgren, presschef vid hovet. 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel brinner för att vistas ute i skog och mark, motionera och ta långpromenader. Som ett led i detta bestämde hon sig, i samband med sin senaste födelsedag, för att besöka och sätta ljus på samtliga svenska landskap. 

– Hon började i höstas och kommer att ha genomfört sina vandringar i samtliga landskap under nästa år, säger Margareta Thorgren, presschef vid Hovet.

Kronprinsessan fick köra slåtterbalk

Under onsdagen besökte kronprinsessan, i uppsatt hår och klädd i purpurfärgad kofta, det natursköna naturreservatet Billudden i norra Uppland. Naturvandringen inleddes vid Sågarbo herrgård, fortsatte genom naturreservatet Billudden och upp till fiskehamnen i Billhamn. 

Därifrån gick vandringen vidare längs vattenstigen till Billuddens spets, Billskaten. 

Kronprinsessan trivdes och såg lika glad ut när hon fick meta från en träbrygga som när hon fick testa att köra slåtterbalk med gula hörselkåpor över öronen.

"Känns bra att visa upp en del av vår fantastiska natur"

Har kronprinsessan kört slåtterbalk förut?

– Det vet jag inte, säger Margareta Thorgren med ett skratt. 

Göran Enander, landshövding i Uppsala län, var nöjd med att kronprinsessan kom på besök:

– Det känns bra att visa upp en del av vår fantastiska natur för kronprinsessan. Naturreservatet Billudden bjuder på ett särpräglat och vackert landskap med såväl lummig grönska som brusande hav, klapperstensstränder, sanddyner och Europas största bestånd av havtorn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.