Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken mot William och Kate – bröt mot regeln

Över 31 000 personer har skickade tidigare i år in bilder till en utställning som ska visa coronapandemin.
Hertigfamiljen.
Foto: AARON CHOWN / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins William och hertiginnan Kate.
Foto: CHRIS JACKSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Hertiginnan Kate i klädd munskydd.
Foto: DANNY LAWSON/WPA POOL/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN

Kate och William anklagas för att ha brutit mot brittiska coronaregler – igen.

Detta efter att hertigfamiljen setts gå en promenad tillsammans med prins Edwards familj.

Totalt blev de nio personer.

– De bröt helt klart mot covidregler, säger ett vittne till Daily Mail.

Hertiginnan Kate och prins William har tillbringat de senaste tio dagarna i Anmer hall i Sandringham. Planen är att familjen ska fira jul ensamma på godset, med tanke på pandemin.

Men i dagarna fångades hertigfamiljen på bild med betydligt fler än bara den närmaste familjen. De ska nämligen ha mött upp prins Edward, hans fru Sophie och deras barn för en promenad.

Totalt blev det nio personer som samlades, vilket bryter mot coronareglerna. Maxantalet som får träffas utomhus i området är sex personer – och straffet är böter på drygt 2 200 kronor.

– De bröt helt klart mot covidregler, enligt min åsikt, för de var nio från två separata hushåll, säger ett vittne till Daily Mail.

– Men jag kunde inte låta bli att tänka att det var en regel för dem och en annan för oss andra. Det var verkligen ganska uppenbart, fortsätter vittnet.

”Svårt att hålla isär”

Daily Mail har bilder som visar hur sällskapet går i samlad trupp på en vandringsled i närheten av Sandringham.

En kunglig källa säger dock till tidningen att familjerna hade fått olika tider då de fick gå leden, innan den öppnades för allmänheten. De ska också ha lämnat platsen separat.

Men källan tillägger:

– Som alla vet som har unga barn, fanns det tillfällen under den 90 minuter långa promenaden då det var svårt att hålla isär de två familjerna, särskilt i flaskhalsen på leden.

Prins William och Kate har tidigare kritiserats för att inte följa covidreglerna. I början av månaden åkte de på en tågturné i landet – för att tacka för sjukvårdspersonals arbete i pandemin.

Meghan och Harry om tiden i karantän

Så lever prins Harry och Meghan under coronapandemin.

Se mer

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.