Prins Nicolas ser lite lurig ut när han sneglar mot kameran.Prins Nicolas ser lite lurig ut när han sneglar mot kameran.
Prins Nicolas ser lite lurig ut när han sneglar mot kameran.
Prinsessan Leonore i snön i Alperna.Prinsessan Leonore i snön i Alperna.
Prinsessan Leonore i snön i Alperna.
Prins Nicolas.Prins Nicolas.
Prins Nicolas.
Prinsessan Leonore dricker en kopp choklad.Prinsessan Leonore dricker en kopp choklad.
Prinsessan Leonore dricker en kopp choklad.
Prinsessan Madeleine. Foto: Pontus Höök / TT NYHETSBYRÅNPrinsessan Madeleine. Foto: Pontus Höök / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Madeleine. Foto: Pontus Höök / TT NYHETSBYRÅN
Overallen från det danska lyxmärket Ver de Terre.Overallen från det danska lyxmärket Ver de Terre.
Overallen från det danska lyxmärket Ver de Terre.

Köprusch efter kungabilderna

Publicerad

Prinsessan Leonore och prins Nicolas inspirerar småbarnsföräldrar i hela landet.

Efter prinsessan Madeleines nya bilder på syskonen är det rusning efter ytterkläderna som de små kungligheterna bär.

– Det är helt otroligt vilken efterfrågan det har varit, säger Johanna Engberg som driver den exklusiva barnklädesbutiken ByEngberg.

På tisdagen publicerade prinsessan Madeleine nya bilder på sina små barn, prinsessan Leonore och prins Nicolas.

Bilderna har väckt ett enormt intresse och Madeleines Facebookinlägg där hon delade bilderna har gillats av över 30 000 användare.

Kläderna som de små kungligheterna bär på bilderna tycks inspirera många. Johanna Engberg säljer plaggen som barnen bär i sin exklusiva barnklädesbutik ByEngberg på Östermalm.

Leonores jacka och Nicolas overall samt tröja kommer från det danska lyxmärket Ver de Terre.

– Det är verkligen ett favoritmärke i de kungliga kretsarna. Det som är extra kul tycker jag är att det är ett skandinaviskt märke, något som både prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria uppskattar, säger Johanna Engberg.

Johanna Engberg.

"De är stilikoner"

Det unika med Ver de Terre är enligt Johanna Engberg att de lyckas kombinera funktion och form i sina barnkläder.

– Ofta kan funktionella ytterplagg för barn vara ganska trista i form och utseende. Men här är det ju verkligen snyggt och Leonores jacka är verkligen i stil med något som vi skulle kunna se prinsessan Madeleine i själv.

I Johanna Engbergs butik har efterfrågan på ytterplaggen som Leonore och Nicolas bär på bilderna varit enorm.

– Det är helt otroligt vilken efterfrågan det har varit. Jag har fått mejl med bilder på dem och fått frågan om vi har kläderna inne. De är verkligen stilikoner.

Prinsessan Leonore.

Leonores jacka kostar omkring 2 000 kronor – slutsåld

Prinsessan Leonores jacka, med dunfyllning och pälskrage, kostar strax under 2 000 kronor hos ByEngberg och har sedan tidigare tagit slut. Prins Nicolas mörkblåa fleecejacka har funnits i butik – fram till i dag.

– Den sålde slut i dag. Overallen som han bär på en av bilderna har vi bara några få exemplar kvar av.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.