Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kates tuffa tid efter att Meghan lämnat

Senaste nytt om coronaviruset i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Drottning Elizabeth och hertiginnan Kate.Foto: STEPHEN LOCK / POLARIS/IBL
Kate Middleton.Foto: REX SHUTTERSTOCK/IBL
Meghan Markle och prins Harry.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

Efter att Meghan lämnat kungahuset har Kate lämnats med en stor arbetsbörda.

Hertiginnan sägs vara utmattad och rasande över situationen.

– Naturligtvis ler hon och klär sig på rätt sätt men hon vill inte ha det så här, säger en källa till Tatler Magazine.

Det har varit turbulent inom det brittiska kungahuset där hertiginnan Meghan och prins Harry ofta kommit på tal. Tidigare i år valde de att lämna familjen och enligt uppgifter till The Sun var det Harry som låg bakom den större delen av beslutet.

Kvar i kungafamiljen finns hertiginnan Kate och prins William som valt att hålla en mer låg profil.

Tatler Magazine har valt att fokusera på Kate i sin kommande utgåva där hennes växande inflytande i kungafamiljen gås igenom.

Kate känner sig utmattad

Hertiginnan av Cambridge beskrivs som en person som är villig att göra vad som krävs för att överleva i den kungliga miljön. Enligt källor nära kungafamiljen söker Kate inte uppmärksamhet och följer i drottningens fotspår.

Under coronapandemin har hon valt att engagera sig i välgörenhetsorganisationer. Kate har också lanserat ett projekt där hon uppmanar britterna att fotografera sin vardag, för att kunna visa hur människor mår när de tvingas begränsa sitt liv.

Men det är också tufft för Kate. Enligt en vän till familjen känner sig Kate utmattad och instängd över den enorma arbetsbelastning som lagts på henne efter att Meghan och Harry lämnat familjen.

”Hon jobbar lika hårt som en topp-vd”

– Kate är rasande över den större arbetsbelastningen. Naturligtvis ler hon och klär sig på rätt sätt men hon vill inte ha det så här, säger en källa till Tatler Magazine.

En annan källa säger:

– Hon jobbar lika hårt som en topp-vd, som måste vara tillgänglig hela tiden, utan förmåner och helgdagar.

Vänner till kungafamiljen beskriver Meghan och Harry som själviska som har hindrat Kate och William från att vara praktiska föräldrar och på ett sätt slängt barnen under en buss, då Kate inte har möjlighet att umgås med sina barn utan måste fokusera på det kungliga arbetet.

Så här sa Expressens kungliga krönikör efter att prins Harry och hertiginnan Meghan valde att ta ett steg tillbaka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.