Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kates privata bild på prinsessan Charlotte

Från Kate till hertiginna av Cambridge - och trebarnsmamma
Prinsessan Charlotte fyller 6 år.
Foto: DUCHESS OF CAMBRIDGE / AP TT NYHETSBYRÅN
Hertiginnan Kate och prins William.
Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Prinsessan Charlotte fyller sex år.

Här är mamma Kates nya bilder på sin dotter – mitt under den stora sociala medier-bojkotten. 

Prins William och Hertiginnan Kate publicerade på lördagen ett nytt foto av deras dotter, prinsessan Charlotte, på hennes födelsedag. 

På bilden har prinsessan en blå, blommig klänning med knappar. Hon tittar direkt på fotografen, hennes mamma Hertiginnan Kate. Enligt Kensington Palace togs fotot i Norfolk, England, under helgen inför Charlottes födelsedag.  

Sociala medier-bojkott

Men utöver bilden kommer inte prins William och Hertiginnan Kate publicera något på sociala medier under helgen, i solidaritet med sociala medier-bojkotten. Englands fotbollsklubbar har uppmanat tech-giganter att ta tag i de stora problemen med rasism och sexuella ofredanden på deras plattformar – och ska därför inte publicera något på sina kanaler under helgen. Prinsparet ansluter till plattformen eftersom prins William är president för The Football Association. 

Förre fotbollsstjärnan Thierry Henry är en av dem som för några veckor sedan tog bort sitt Twitter-konto på grund av rasism på plattformen. 

Men hertigparet skickade trots bojkotten ut bilden på prinsessan Charlotte till medier, precis som de gjort på båda sina två andra barn sedan de fötts.

Prinsessan Charlotte är nummer fyra i den brittiska tronföljden.

Tackade för stödet

I onsdags släppte prins William och Hertiginnan Kate två bilder på deras 10-årsjubileum som gifta. Fotona togs på Kensington Palace i London av fotografen Chris Floyd.

Till det publicerade prinsparet en video på Twitter där de skrev att de var ”enormt tacksamma” för stödet som de fått det senaste årtiondet. 

Se också:

Självmordstankar • Rasismanklagelser • Avslöjar könet på andra barnet

Ur arkivet:

2015: Första bilderna på Prins William och Kate Middletons nyfödda dotter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.