Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kates nya bråk – med nära vännen

Foto: E-PRESS PHOTO.COM /IBL
Kate, hertiginna av Cambridge och prins William.
Foto: ALBERT NIEBOER / DPA/PICTURE-ALLIANCE/IBL
Foto: LISE ÅSERUD/NTB SCANPIX/TT
Foto: AH2/ZJE / ALL OVER PRESS WENN.COM

Efter det kyliga grälet med Meghan har Kate nu hamnat i nytt bråk.

Den här gången har hertiginnan blivit ovän med en nära vän och granne, skriver Daily Mail.

Kates krav till prins William: Uteslut henne ur vår innersta krets.

Det ska ha uppstått en spricka i den långa vänskapsrelationen mellan brittiska prinsparet Kate och William och deras vänner, Rose Hanbury och maken David Rocksavage, skriver Daily Mail

Paret bor nära Kate och Williams lantställe, Anmer Hall, i Norfolk, England.

Sprickan i relationen är mellan Kate och Rose Hanbury. De båda ingår i gruppen  ”Turnip toffs” som består av societeten som älskar att festa – och som har större hus än kungafamiljen.

Nu ska Kate ha bett sin make William att utesluta Rose Hanbury, 35, från deras umgänge och att Rose är portad från deras innersta krets.

”Är spänt mellan dem”

Kate och William har sedan länge varit vänner med Rose Hanbury som är en tidigare fotomodell. Hon var bland annat gäst på Kate och Williams bröllop 2011.

Tillsammans ska de haft lekträffar med sina barn, middagsbjudningar och gått på bröllop ihop.

– De borde vara väldigt nära varandra men saker och ting är spänt mellan dem. Ingen förstår riktigt hur det har blivit så här, säger en källa till The Sun.

Det blev först uppmärksammat att det skulle ha uppstått en spricka i relationen mellan prinsparet och några av deras vänner i Norfolk efter att vänner till Kate sagt att ”en tidigare modell ansåg sig vara en rival till landsbygdens krona” skriver Daily Mail. 

Sprickan ska sedan ha eskalerat under de senaste veckorna.

Prins William försöker få vännerna att bli sams igen

Prins William ska ha försökt få sin hustru att bli sams igen med den tidigare väninnan, men utan resultat.

– William vill vara fredsmäklare så att paren kan fortsätta vara vänner med tanke på att de bor så nära varandra och att de har så många gemensamma vänner”, säger en källa till The Sun.

Men Kate ska trots makens försök inte vara intresserad av att reda ut osämjan, enligt källan.

– Kate har varit tydlig med att hon inte vill se dem mer och att hon vill att William ska fasa ut dem, trots deras sociala status.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.