Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kates hyllning till prinsessan Diana

Kate anlände till den kungliga balen i prinsessan Dianas favorittiara. Foto: VICTORIA JONES / AP TT NYHETSBYRÅN

Det var en framtida drottning som steg in på den bankett som drottning Elizabeth ll höll i ära för Donald Trumps statsbesök.

Iklädd den avlidna prinsessan Dianas tiara gjorde hertiginnan Kate entré i en vacker vit klänning skriver Mirror.  

Som hyllning till sin bortgångne svärmor bar Kate, hertiginnan av Cambridge, pärltiaran ”The Lovers Knot” då hon steg in genom dörrarna till Buckingham Palace balsal under måndagen. 

Hertiginnan Kate anlände till balen med USA:s finansminister, Steven Mnuchin. Foto: VICTORIA JONES / AP TT NYHETSBYRÅN

Enligt tidningen Mirror sägs diademet ha varit prinsessan Dianas favorit och uppnådde under hennes livstid ikonstatus. Den älskade kungligheten fick tiaran i bröllopspresent av drottning Elizabeth då hon gifte sig med kronprins Charles. 

Bar klänning från brittisk designer

Tillsammans med Steven Mnuchin, USA:s finansminister, skred hertiginnan in till den kungliga bal som drottning Elizabeth ll anordnat i Donald Trumps ära. 

Diademet var en bröllopsgåva från drottningen då hon gifte sig med prins Charles 1981. Foto: KGC-22 / STELLA PICTURES 125253-5

Precis som sin framlidne svärmor matchade hertiginnan det pärlbeprydda diademet med ett par droppformade örhängen. Till det bar hon en vit klänning gjord av den framlidne brittiska kläddesignern Alexander McQueen. 

 Men hertiginnan var inte den enda som hade gjort sig fin inför banketten med 170 gäster. Även Donald Trump och hans fru Melania Trump var festklädda i frack och en Dior-klänning med matchande handskar. 

Femrättersmiddag

Gästerna fick under kvällen njuta av en femrättersmiddag som började med ångad hälleflundra med en mousse gjord på vattenkrasse, sparris och körvelsås skriver itv. Därefter serverades örtfylld lamsadel med portvinsås följt av en jordgubbssabel med citrongrädde.

Donald Trump och hans fru Melania Trump anlände till banketten tillsammans med drottning Elizabeth ll. Foto: REX/SHUTTERSTOCK / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN

Enligt tidningen The Sun påbörjades förberedelserna inför banketten redan för ett halvår sen, och bara att duka bordet uppges ta tre dagar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.