Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kates förändring efter Meghans tv-intervju

Se hertiginnan Kates känslosamma tack om fotografiprojektet
Hertiginnan Kate.
Foto: OWEN HUMPHREYS-PA/POOL SUPPLIED / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Hertiginnan Meghan.
Foto: NIPI / BACKGRID UK / TT / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN

Hertiginnan Meghan har kommit med många anklagelser mot brittiska kungahuset.

Men på sistone får hon mothugg av hertiginnan Kate, men på ett subtilt sätt, enligt en tidningskolumnist.

”Kate låter inte någon trampa på henne, William eller barnen”, skriver Jenny Eclair i Independent.

När Oprah Winfrey intervjuade Meghan frågade hon om det stämde att Meghan hade fått Kate att börja gråta i samband med förberedelserna för bröllopet med prins Harry 2018. 

– Det var precis tvärtom. Några dagar före bröllopet var hon upprörd över någonting som hade med klänningarna att göra och det fick mig att börja gråta. Hon sårade verkligen mina känslor, sade Meghan.

Hon fällde också kommentarer som insinuerade att minst en medlem av kungafamiljen är rasist, något som fick prins William att gå i taket.

– Vår familj är verkligen inte det minsta rasistisk, sade en märkbart upprörd William enligt Guardian.

Kate och Meghan 2019.
Foto: BEN CURTIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Dök upp oannonserad på mördade Sarahs minnesvaka

Williams fru Kate har inte kommenterat intervjun – men ändå är hon den medlem av kungahuset som gör mest för att visa att Meghan har fel enligt en tidningskolumnist.

”Kate låter inte någon trampa på henne, William eller barnen. Hon tänker fajtas om det här”, skriver Jenny Eclair i Independent.

Kate, som Eclair tidigare tyckte var ”pryd och snäll”, har nu tuffat till sig betydligt enligt kolumnisten. Kate har tagit initiativet till att visa en öppnare, varmare och mer privat sida av kungafamiljen sedan Meghans intervju. 

Hon dök oannonserat upp på en minnesvaka för mordoffret Sarah Everard och gjorde inget för att dra uppmärksamheten till sig utan placerade bara ut några blommor, något hon hyllades för efteråt på sociala medier.

Kate dök upp oannonserad på en minnesvaka för mördade Sarah Everard.
Foto: SHUTTERSTOCK

Kate lade en lapp i böckerna

Kate tog initiativet till fotografiprojektet ”Hold Still” som visar upp människors liv under coronapandemin. När projektet nyligen blev bok placerades 150 böcker ut på hemliga ställen på allmän plats runtom i Storbritannien så folk ska kunna läsa boken gratis enligt Hello. Dessa böcker innehåller en lapp skriven av Kate som riktar sig till upphittaren och lyder:

”När du är klar med boken så var snäll och lämna den någon annanstans i ditt samhälle så nästa person kan få ta del av den.
Varma hälsningar,
Catherine”

Kate har även ringt och pratat med flera av privatpersonerna som tagit fotografierna i boken och lagt upp samtalen på sin YouTube-kanal.

Fotografiboken ”Hold Still” visar upp folks liv under coronapandemin.

”Kate är tuffare än man har trott

När prins Louis och prinsessan Charlotte nyligen fyllde år delade Kate med sig av informella foton som enligt Eclair visar att prinsparet ”kan vara som vanligt folk trots att de är kungligheter”.

Det var också Kate som tog initiativet till att William och Harry skulle ha ett längre privat samtal i samband med prins Philips begravning förra månaden som ett första steg till en försoning enligt Entertainment Tonight.

”Tills helt nyligen skulle jag aldrig satt några pengar på att Kate skulle få övertaget mellan de här två. Men numera skulle jag inte stå för nära Kate om jag vore Meghan om de hamnade på samma tillställning, Kate är tuffare än man har trott”, skriver Eclair.

Här är ditt mammaliv, Kate

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.