Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kates fina hyllning till prinsessan Diana

Kate Middleton tillsammans med sin make och drottning Elizabeth. Foto: JAMES WHATLING / MEGA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
Diana. Foto: DENIS PAQUIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Drottning Elizabeth slog i veckan till med en trädgårdsfest.

Då valde Kate Middleton att bära ett par örhängen som tillhört prinsessan Diana – som en hyllning till sin mans mamma.

Örhängena är av droppformade pärlor, och väckte berättigad uppmärksamhet när Kate Middleton överraskande dök upp på Buckingham Palace i London – och drottning Elizabeths årliga trädgårdsfest.

Örhängena var ursprungligen en bröllopspresent från en juvelerarfirma, och Diana bar dem redan före vigsel med prins Charles.

Under ett år bjuds över 30 000 gäster in drottningens bostad som ett tack för de tjänster de bidrar med till det brittiska samhället.

Hello skriver att vid varje festtillfälle serveras 27 000 koppar te, 20 000 smörgåsar och 20 000 tårtbitar.

Drottningen kom med klädråd

2014 fick Kate en kunglig make over av drottningen innan en resa till Australien, då hon var angelägen om att hertiginnan av Cambridge inte skulle ha några garderobsmissar – om det var blåsigt.

Drottningen ska även ha influerat Kate till att klippa sitt långa hår till en mer medveten frisyr – enligt uppgift rök några centimeter av håret.

När hertiginnan firade bröllopsdag med prins William i april valde drottning Elizabeth att överraska henne en av de finaste gåvorna hon kan ge: den högsta utmärkelsen av Victoriaorden – som tack för Kates tjänster till kungafamiljen.

Kate och William har nu varit gifta i åtta år, och Kate kan kalla sig Dame av Victoriaorden.