Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kates dyra klänning – värd 20 000 kronor

Kates klänning är en dyrgrip värd nära 20 000 kronor.Foto: STEVE PARSONS / AP TT NYHETSBYRÅN
På plats åkte hon bland annat traktor, karusell och invigde trädkojor.Foto: STEVE PARSONS / AP TT NYHETSBYRÅN

Hertiginnan Kate slog till på stort när hon tillsammans med en drös barn invigde en parkfestival i Surrey på måndagen. 

På plats åkte hon karuseller och traktor – iförd en klänning för 20 000 kronor. 

Åka traktor och gunga på jobbet? Det är verkligheten om du är hertiginna av Cambridge. 

På tisdagen invigde hon parkfestivalen Back to nature play garden tillsammans med en grupp barnfamiljer. Under festivalen åkte de till exempel karuseller och traktor, hoppade trampolin och invigde trädkojor – och hertiginnan gjorde allt detta i en lyxig designerklänning. 

Den blåblommiga klänningen är enligt Daily mail värd nästan 20 000 kronor. 

Engagerar sig i frågor om barns välmående

Hertiginnan har länge engagerat sig i frågor som handlar om barns välmående och hälsa och blivit en stark röst i debatten om vikten av fysisk aktivitet och lek. Parken hör till kungahuset och projektet är en av Kates hjärtefrågor.

Under invigningen höll hertiginnan ett tal där hon betonade vikten av att vara i naturen.

Hertiginnan Kate och barnen i parken.Foto: STEVE PARSONS / AP TT NYHETSBYRÅN

– Jag har inte så gröna fingrar som många av er har, men jag brinner för att skapa en park som inspirerar både barn och vuxna att komma tillbaka till naturen och skörda de positiva mentala och fysiska hälsofördelar som den kan ge, sa hon och fortsatte:

– Senare har jag emellertid lärt mig att dessa ofta säkra och stödjande miljöer också kan ge betydande fördelar för våra barns kognitiva, sociala och emotionella utveckling. De erfarenheter vi får under våra tidigaste år påverkar vem vi blir som människor.

I talet blev hon också personlig när hon talade om sig själv som förälder.

– Som förälder har jag lärt mig hur viktigt det är att främja våra barns utveckling på alla områden, inte bara fysiskt, så snart de föds. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.