Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kates bild på sonen – en pik till prins Harry

Skillnad i Harry och Williams agerande före och efter ceremonin.
Prins Louis på sin cykel – var det en pik mot Harry?
Foto: DUCHESS OF CAMBRIDGE HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Hertiginnan Kate tog bilden på sin son.
Foto: IAN VOGLER / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Harry påstod i intervjun med Oprah att han aldrig fick cykla med sin pappa.
Foto: JOE PUGLIESE / AP/ TT

På prinsens födelsedag visade en stolt mamma, hertiginnan Kate, upp sin son Louis på en cykel.

En fin, oskyldig bild kan tyckas.

Nu tror kungliga experter att det snarare var en pik till prins Harry.

I fredags fyllde prins Louis tre år. För att uppmärksamma sonen la föräldrarna, prins William och hertiginnan Kate, ut en bild på honom på Instagram. Med ett stort leende och en cykel, på väg mot sin första dag på daghemmet, strålar lillprinsens mot sin mamma bakom kameran.

Nu spekulerar kungliga experter kring om bilden inte var ett förtäckt hån mot prins Harry. I den omtalade intervjun med Oprah Winfrey talade nämligen Harry om hur han aldrig cyklade tillsammans med sin pappa när han var liten – något som lätt motbevisas genom flera bilder som finns på honom som ung, tillsammans med familjen, på en cykel.

”Den oundvikliga slutsatsen är att hertiginnan skickar en liten pik till sin svåger prins Harry här. Det kan argumenteras för att hertiginnan belyser att Harry har ägnat sig åt historierevisionism, något som invånarna i Kensington Palace inte missat”, skriver kungaexperten Daniella Elser i en krönika

Det normala fanns redan inom räckhåll

Hon spekulerar också i om bilden är en kommentar till Harrys påstående om livet i den kungliga familjen som ”toxiskt” och att hon vill visa att livet faktiskt är ganska normalt för de kungliga barnen. På samma tema konstaterar hon också att Kate och Williams barn inte utsätts för paparazzis i någon större utsträckning, trots att de lever relativt öppet, samtidigt som Meghans och Harrys son Archie nyligen fotograferades på väg till förskolan i Montecito, Kalifornien.

”Den underliggande betydelsen är tydlig: De normala saker som Harry ville ha – som en möjlighet för sina barn att växa upp utan intrång från media – fanns alltid inom räckhåll... Genom att byta Windsor mot Montecito, gav han upp en förträfflig chans att åtnjuta den frihet han så uppenbart vill ha för sin familj.”

Harry och Meghans intervju med Oprah – höjdpunkterna

Här är de mest omtalade delarna av Harry och Meghans intervju med Oprah Winfrey.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.