Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kates beslut: Flyger budget med barnen

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset
Kate tog med familjen på en budgetresa i veckan. Foto: GOFFPHOTOS / STELLA PICTURES GOFFPHOTOS
Flygbiljetten kostade omkring 864 kronor. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Kate tillsammans med maken William och barnen Charlotte, George och Louis. Foto: MATT PORTEOUS / PA / HANDOUT / EPA / / EPA TT NYHETSBYRÅN

Prinsparet William och Kate har åkt på en resa med barnen för att besöka drottningen.

Familjen valde att resa med ett budgetflyg – något som sparade in på den kungliga resan.

– Jag flyger den här rutten hela tiden och vi förstod ingenting, säger en resenär till Daily Mail.  

Hertigen och hertiginnan av Cambridge valde ett kontroversiellt färdmedel under torsdagen – åtminstone för en familj av kunglig rang.

Kate och William, tillsammans med barnen Charlotte, 4, George, 6, och Louis ,1, reste med budgetflyg till Aberdeen i Skottland. Där skulle de besöka drottning Elizabeth II och prins Philip vid slottet Balmoral.

Kungligheterna reste från Norwich International till flygplatsen i Aberdeen med flygbolaget FlyBe. Notan landade på 864 kronor per person, skriver Daily Mail.

Resenären: ”Förstod ingenting”

En resenär som befann sig på planet blev märkbart chockerad av att påträffa Kate och William på det ordinära flyget.

– Familjen satt längst fram. Jag flyger den här rutten hela tiden och vi förstod ingenting. Ingen visste att de var på planet, säger passageraren till Daily Mail.

Efter landningen blev familjen snabbt eskorterad från planet för att sätta sig i en bil som stod och väntade vid landningsbanan. För resterande flygresenärer blev det en minnesvärd resa.

– Jag förstod senare att även Kates mamma satt några rader framför mig, säger passageraren till Daily Mail.

Valde budget – efter kritiken mot Meghan

Kate och Williams budgetval kommer efter att kritik riktats mot kungafamiljens resor med privatjet. Främst är det Meghan och Harry som hamnat i skottlinjen, efter att ha rest med dyra privatflyg fyra gånger under loppet av 11 dagar i sommar.

Bland annat flög hertigparet av Sussex från London till spanska Ibiza, innan de flög vidare till Nice i Frankrike. Med det höjdes flera frågetecken om parets klimatmedvetenhet, skriver Daily Mail.

Enligt den kungliga experten, Robert Jobson, bevisar Kate och Williams resa att kungligheterna oftare skulle kunna optimera för budgetflyg.

– Det pratades mycket tidigare i veckan om att prins Harry och Meghan behövde flyga privatjet på grund av säkerhetsskäl. Men den kungliga familjen har använt sig av billiga flyg i åratal. Prinsessan Diana gjorde det ofta, säger Robert Jobson.

Han fortsätter:

– Att William och Kate flög med ett budgeterat flygbolag visar att det går. Det uppkom inga problem under flygresan, och om det skulle ha gjort det hade de sina säkerhetsvakter på plats.