Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kates bandysuccé – efter stödet från William

Kate spelar bandy i Vasaparken, Stockholm. Foto: TIM ROOKE/REX/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Hertigparet av Cambridge, William och Kate, är på officiellt besök till Sverige. Foto: TIM ROOKE/REX/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Trots att Kate hade alla förutsättningar att bräcka maken William gick det lite trögt.

Men efter stödet från prins William i Vasaparken lyckades hon göra mål – och publiken brast ut i jubel.

Förutom bandy bjöd hertigparets första programpunkt på glögg och pepparkakor.

Hertigparet av Cambridge, William och Kate, är på officiellt besök till Sverige. De inledde besöket på tisdagsmorgonen med att spela bandy i Vasaparken.

Det var Hammarby bandy som bjöd in och elitspelare och unga talanger visade upp sporten och dess betydelse i Sverige.

Den första bandymatchen någonsin tros ha spelats i Storbritannien 1875 – men är i dag inte alls lika populär där som den är i Sverige.

 

LÄS ÄVEN: Därför får inte William och Kate bo på Slottet

 

Kate och William bad dock om att själva få prova sporten. Kate hade alla förutsättningar att lyckas – hon var tidigare en riktig fena på innebandy och har spelat mycket.

Kate gjorde succé på isen

Men det gick lite trögt. När hon stod framför målet och skulle skjuta straff misslyckades hon först, men efter en varm klapp på axeln från maken William fick hon en ny chans och gjorde mål. En riktig bandysuccé som framkallade jubel i Vasaparken, där ett hundratal åskådare från allmänheten samlats för att titta på hertigparets besök.

Hon förlorade dock mot maken William som satte 2-1 mot sin gravida hustru.

Precis före matchen fick hertigparet en genomgång av bandyn, till vilken de drack alkoholfri glögg och åt pepparkakor.

 

LÄS ÄVEN: Så kan du göra för att träffa Kate och William

 

Ett 40-tal brittiska medierepresentanter har flugit in för att bevaka hertigparets besök. Från Sverige är intresset ännu större, Utrikesdepartementet uppger att över 100 journalister beviljats ackreditering till besöket.

Ska äta lunch hos kungaparet

Direkt efter besöket i Vasaparken väntar en lunch på Stockholms slott som kungaparet bjuder in till. Då möter Kate och William också sina värdar – kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Efter lunchen kommer de att besöka Nobelmuseet, dit de tar sig genom en promenad genom Gamla stan. Då har också allmänheten chans att möta och träffa hertigparet och kronprinsessparet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!