Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kate tar över Harrys hedersuppdrag

Här är ditt mammaliv, Kate
Hertiginnan Kate får snart ett nytt hedersuppdrag enligt uppgifter.
Foto: I-IMAGES / POLARIS
Prins William.
Foto: PAUL GROVER-THE TELEGRAPH/POOL S / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Prins Harry.
Foto: I-IMAGES / POLARIS

Kate blir den förste kungligheten att ta över ett av prins Harrys hedersuppdrag. Hon blir inom kort hedersordförande för rugbyn i England enligt uppgifter till Daily Mail.

Det innebär att hon redan om några veckor kommer att drabba samman med maken William eftersom han är hedersordförande för rugbyn i Wales.

– De gillar att tävla mot varandra och så kommer det att vara här också, säger en källa till Daily Mail.

Prins Harry blev 2016 hedersordförande för rugbyn i England.

Han och frun Meghan lämnade det brittiska kungahuset för två år sedan. Det innebar i förlängningen att Harry inte hade några som helst kungliga plikter eller hedersuppdrag.

”Alla militära och kungliga hedersuppdrag återförs till drottningen i väntan på att distribueras vidare”, löd pressmeddelandet från hovet angående prins Harry i februari förra året.

Ingen annan kunglighet har dock hittills tagit över något av Harrys hedersuppdrag – förrän nu.

”De gillar att tävla mot varandra”

Enligt uppgifter till Daily Mail kommer Kate ”å det snaraste” att ta över efter Harry som hedersordförande för rugbyn i England och kungafamiljens ansikte utåt för detta. Kate är sedan länge ett rugby-fan.

”Rugby var stort i vår familj, vi brukade planera våra helger kring toppmatcherna”, skrev Kates syster Pippa i Vanity Fair 2014.

Uppgifterna kommer inför Six Nations-mästerskapet som börjar den 5 februari. Six Nations är en av de stora rugbyturneringarna och avgörs årligen mellan England, Frankrike, Irland, Italien, Skottland och Wales. 

En pikant detalj i sammanhanget är att Kates make prins William sedan 2016 är hedersordförande för rugbyn i Wales.

Wales är regerande Six Nations-mästare och England vann året dessförinnan. Den 26 februari drabbar England och Wales samman i mästerskapet – och både Kate och William väntas vara på plats under matchen i London.

– De gillar att tävla mot varandra och så kommer det att bli här också, säger en källa till Daily Mail om Kate och William.

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.