Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kate övade med docka – inför förlossningen

Foto: MARIO TESTINO / AP MARIO TESTINO/ART PARTNER/KENSINGTON PALACE
William och Kate tillsammans med prins Louis.Foto: PAUL MARRIOTT / PAUL MARRIOTT/IBL SPLASH NEWS
Prins William med sonen prins George.Foto: KENSINGTON PALACE

Kate och William förberedde sig väl inför sonen Georges födsel.

Bland annat genom att öva med en docka.

– Men det blir aldrig som planerat, berättade hertiginnan i podcasten som hon gästade.

Hertiginnan av Cambridge gästade podcasten ”Happy Mum, Happy Baby”. I en lång intervju med Giovanna Fletcher pratade Kate om föräldraskap, hennes graviditeter och arbete.

Tillsammans med prins William har Kate tre barn – prinsessan Charlotte, 4, prins George, 6, och prins Louis, 1.

Inför att den förstfödde sonen George kom till världen i juli 2013, berättar Kate om en sak som hon och William övade på. Nämligen hur de skulle bära sig åt i bilen när lille George skulle hem från sjukhuset. Hemma hade de övat med en docka, som bland annat Hello Magazine skrivit om.

 

”Vad gör vi nu?”

Men när stunden väl var kommen så gick det inte riktigt som planerat. Kate säger att William nog glömde vad de övat på när det väl var dags, och båda två frågade sig: ”Vad gör vi nu?”, ”Hur ska det här fungera?”.

– Vi övade till och med med en liten docka hemma, men det blir aldrig som planerat, det var ganska svårt att göra det på världsscenen, men han gjorde ett bra jobb, berättar hon och syftar på maken.

 

Kate om folkets stöttning

Kate berättade även om känslan att komma ut från sjukhuset när hela media var på plats och bevakade:

– Det var lite skrämmande.

Men både Kate och William var tacksamma över folkets stöd.

– Alla har varit så stöttande och både jag och William var medvetna om att det här var någonting som alla var exalterade över, och vi var enormt tacksamma för den stöttning som folket visade oss, och faktiskt för oss att kunna dela denna glädje och uppskattning med folket, vilket jag kände var viktigt.

Kampen med skuldkänslorna som mamma

Men Kate berättade också om sina svårigheter under graviditeterna, där hon hade en svår form av illamående, hyperemesis gravidarum. Vilket är ett tillstånd som kan bli allvarligt och leda till att man behöver vårdas på sjukhus. 

På grund av det valde Kate intressera sig för ”hypnobirthing” som är en metod för att ta kontrollen över smärtan och rädslan inför och under en förlossning. Det med hjälp av avslappning och andningsövningar.

Hon pratar också om kampen med skuldkänslorna som mamma, där hon ibland känner att hon inte räcker till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.