Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kate och Williams regler och förbud för barnen

Prins William och Kate tillsammans med barnen prins George och prinsessan Charlotte.Foto: CHRISTIAN CHARISIUS / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins William och Kate med Charlotte i famnen.Foto: / PAUL MARRIOTT/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Prins William och hustrun Kate väntar sitt tredje barn.

Föräldrarna har tydliga regler för barnen – inte minst om Ipads och känslor.

– Ingen av dem gillar tanken, säger en källa till Us Magazine om en av familjens regler.

Hertiginnan Kate och maken prins William kämpar på som föräldrar och kungligheter. Tillsammans har de barnen prins George, 4, och prinsessan Charlotte, 2. Och i april väntas parets tredje barn.

Tidigare har prins William berättat för tidningen CALM om sina och hustruns regler för barnen, när det gäller känslor, skriver Daily Express.

– Catherine och jag är klara över att vi vill att både George och Charlotte växer upp och upplever att de kan prata om sina känslor.

Hårda förbudet: "Ingen av dem gillar tanken"

– Känslomässig intelligens är grundläggande för oss alla, för att kunna hantera svårigheter i våra liv och relationer, fortsatte prinsen.

Men allt är inte fritt fram för barnen. Källor har berättat att Kate och William har en strikt regel om Ipad-förbud.

Prins George får sällskap av pappa prins William sin första skoldag i september 2017.Foto: RICHARD POHLE / AP TT NYHETSBYRÅN

– Ingen av dem gillar tanken på att sätta på en Ipad framför sina barn, sa en källa till Us Magazine i december.

– Som två personer som vuxit upp utan sådana prylar som underhållning, tror de starkt på leksaker, lek utomhus och de uppmuntrar till en aktiv fantasi.

"Måste låtsas att man är intresserad"

Och enligt uppgiftslämnare trivs barnen så. Prins George älskar allt med hjul och kan cykla i flera timmar, säger en person till Us Magazine. Prinsessan Charlotte i sin tur leker Disney-prinsessa – utan att veta om sin egen titel, skriver Us Magazine.

All skärmtid är dock inte förbjuden för Kates och Williams barn. Prins William har berättat för brittiska Radio 1 att familjen ofta sitter samlad för att titta på barnprogram. Och då måste alla vara fokuserade, tycker lillprinsen.

– Man måste låtsas att man är riktigt intresserad, för George blir väldigt upprörd om man inte visar intresse för karaktärerna, sa William då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.