Kate och Williams hämnd på BBC för dokumentären

Kate kommer att vara värd för julkonserten i ITV.
Foto: I-IMAGES / POLARIS
William och Kate är inte glada över BBC:s dokumentär.
Foto: I-IMAGES / POLARIS

Prins William och hertiginnan Kate stoppar BBC från att sända deras julkonsert i vrede över kungliga dokumentären ”The Princes and the Press”.

I stället ges rättigheterna att visa konserten från Westminster Abbey till ITV.

– Det är en riktig kupp för ITV, säger en källa till the Sun.

Prins William och hertiginnan Kate uppges vara rasande på en ny dokumentär som sänts på BBC, om Williams fejd med sin bror, prins Harry. I dokumentären påstås att William ska ha låtit anställda läcka historier om Harry och Meghan som inte varit särskilt smickrande – något prins William enligt the Sun uttryckligen har förbjudit.

Nu tar William och Kate ut sin hämnd på BBC, för att ha låtit sända dokumentären. Enligt uppgifter till the Sun var planerna klara att BBC ska sända julkonserten, med Kate som värdinna i Westminster Abbey och med William i publiken.

– Allt har ändrats efter det fruktansvärda bråket om dokumentären, säger en källa.

– Och saker kommer förmodligen bli ännu värre mellan kungafamiljen och BBC eftersom den andra delen av dokumentären hotar att gå ännu längre.

Källa: Arbetar mer med ITV framöver

Enligt källan är det nu troligt att kungafamiljen kommer att arbeta mer med ITV i framtiden. Tidigare har BBC alltid varit förstavalet, med tanke på kanalens position. 

– Det här är en riktig kupp. Det är ett helt nytt format, kungligheterna har inte stått som värdar för en tv-sänd konsert tidigare. Och att hertiginnan leder det är väldigt stort.

Drottnig Elizabeth, prins Charles och Camilla och William och Kate gick ut med ett gemensamt uttalande efter att dokumentärens första del sänts i måndags, där de kritiserade valet att visa programmet och ge trovärdighet till ”överdrivna och ogrundade påståenden”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.