Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Victoria guidar Kate och William på Sverigebesök

Kate och William kommer till Sverige. Foto: / AP TT NYHETSBYRÅN
Kate och William är hembjudna till kronprinsessan Victoria på Haga slott. Foto: SVEN LINDWALL
De kommer bland annat att få träffa Alicia Vikander. Foto: VPCD / STELLA PICTURES BACKGRID US

Hertigparet av Cambridge, Kate och William, kommer till Sverige.

De är hembjudna till Victoria och Daniel på Haga slott.

Men de ska också få träffa Alicia Vikander och Stellan Skarsgård.

En av årets kungliga höjdpunkter blir hertigparet av Cambridges, Kates och Williams, besök i Sverige. De kommer till Stockholm den 30 januari och stannar i två dagar innan det bär av vidare till Norge.

Nu har programmet offentliggjorts av brittiska hovet, Kensington Palace, och i ett mejl till medier som ska bevaka besöket skriver kommunikationssekreteraren:

"Hertigen och hertiginnan ser fram emot att tillbringa tid med kronprinsessan Victoria och prins Daniel av Sverige och kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit av Norge, som kommer att följa med deras kungliga högheter på en rad av deras engagemang under besöket."

Victoria och Daniel är hertigparets värdar. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Programmet har fram tills nu varit strikt hemligt men offentliggörs i delar i mejlet.

Allmänheten kan träffa hertigparet

Den fyra dagar långa Skandinavien-turnén till Sverige och Norge börjar i Vasaparken i Stockholm där Kate och William ska träffa en grupp bandyspelare. Därefter väntar lunch på Stockholms slott med kungaparet, Victoria och Daniel.

Under besökets första dag ska Victoria, Daniel, Kate och William också promenera från Slottet till Nobelmuseum i Gamla stan. På Stortorget, utanför Nobelmuseum, finns möjlighet för allmänheten att träffa det brittiska hertigparet.

På onsdagskvällen är det galamiddag på brittiska residenset där flera medlemmar ur Sveriges kungafamilj närvarar, liksom statsminister Stefan Löfven och skådespelarna Stellan Skarsgård och Alicia Vikander.

Ska träffa "Skam"-stjärnorna

Under besökets andra dag kommer hertigparet besöka Karolinska institutet, ihop med Victoria och Daniel. De kommer också, bland annat, att besöka Matteusskolan och varuhuset NK.

På kvällen är det mottagning på Fotografiska museet. Innan dess är Kate och William hembjudna till Haga slott där kronprinsessan Victoria och prins Daniel ska dricka te ihop, enligt medieinformationen från Kensington Palace.

Hertigparet ska träffa skådespelarna i serien "Skam" under sitt besök i Norge. Här är Lisa Teige som spelar karaktären Eva. Foto: SVT

Besöket i Norge inleds dagen därpå och en punkt som sticker ut under programmet är ett besök på "Skam"-skolan Hartvig Nissen där de ska få träffa flera av skådespelarna från den populära tv-serien.