Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kate och William sorgsna över Meghans och Harrys beslut

”Harry lär berätta varför de lämnat kungahuset”
Natten mot måndag sänds en långintervju med prins Harry och Meghan på amerikansk tv.
Foto: DANIEL POCKETT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Hertiginnan Kate uppges vara sorgsen över prins Harry och Meghans beslut att ställa upp i intervjun.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Prins William och hustrun Kate är sorgsna över Harrys och Meghans beslut att tala ut i en stor tv-intervju.

Källor till Mirror uppger att William och pappa prins Charles försökt läka relationen med Harry – men att intervjun är ett steg åt fel håll.

– Det finns alltid en önskan att reparera relationer, även om de är ganska trasiga.

Meghan, 39, och prins Harry, 36, lämnade sina roller i det brittiska kungahuset förra året. Nu bor de i Kalifornien i USA. Där satsar de på att bygga upp ett nytt liv och nya karriärer.

Intervjun med Oprah Winfrey sker mot bakgrund av att det nyligen blivit känt att Meghan anklagas för mobbning under sin två år vid hovet. Källor uppger för The Times att hertiginnans beteende fick två ur personalen att säga upp sig. Samtidigt har Meghan upplevt sig utsatt och kritiserad.

Tidningen Mirrors källor menar att tv-intervjun, där prins Harry och Meghan ska ”tala ut”, hade kunnat undvikas om ”båda sidorna” hade satt sig ner för att försöka lösa det.

Så blev det inte. Enligt tidningen kommer drottning Elizabeth inte titta på intervjun, men hon ska ha fått en ”detaljerad rapport” om innehållet.

”Önskan att reparera relationer”

En källa inom hovet säger, enligt tidningen:

– Många personer, speciellt prins Charles och prins Willian, har lämnats oerhört sorgsna.

Även hertiginnan Kate – Williams hustru – uppges vara ledsen över hur det blivit.

– Det finns en stark känsla av att det hade varit bättre att lösa de här problemen tillsammans, i stället för att välja det här, som resulterat i att det diskuteras så publikt ... och utan anledning.

– När allt är sagt och gjort tror jag inte att någon kommer känna sig lycklig.

En annan källa uppger för Mirror att kungafamiljen känner att de stöttat Meghan och Harry, när de blev ett par. Men:

– Harry kanske inte förklarade för henne (Meghan) att det är ett maraton, inte en spurt, innan de började inbilla sig att alla var emot dem.

– Det finns alltid en önskan att reparera relationer, även om de är ganska trasiga. Men först måste alla ta ett steg tillbaka och försöka förstå hur det blev så här.

Meghan Markle anklagas för mobbing – slår tillbaka

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.