Foto: KGC-178STARMAXINC.COM / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESSFoto: KGC-178STARMAXINC.COM / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS
 Foto: KGC-178STARMAXINC.COM / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSENFoto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
 Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Kate och William kommer till Sverige

Publicerad

Prins William och Kate kommer till Sverige på besök.

Besöket sker i början av 2018, skriver Kensington Palace på Twitter.

Enligt Daily Express hovreporter skulle de ha kommit redan i november – men tvingades skjuta upp besöket på grund av Kates hälsotillstånd.

 

Prins William och hertiginnan Kate kommer till Sverige i början av nästa år.

https://twitter.com/KensingtonRoyal/status/920223790524706816

Besöket offentliggjordes på Kensington Palaces Twitter-konto, vilket också uppmärksammats av medier som Svensk Damtidning och Daily Mail.

– Hertigparet av Cambridge kommer att genomföra ett officiellt besök i Sverige. Det är under planering, säger Margareta Thorgren, informationschef vid svenska hovet.

Vilka ur svenska kungafamiljen kommer de att träffa?

– Vi kan bekräfta att de kommer att tas emot av kungaparet och kronprinsessparet, säger Thorgren och tillägger:

– Besöket kommer att ske i början av 2018. Vi får återkomma med ett exakt datum.

Kates hälsotillstånd hindrade besöket

Sverigebesöket kommer att kombineras med ett besök till Norge, uppger Kensington Palace på Twitter. I november i år besöker prins William Finland.

Det har länge ryktats om att Kate och William ska besöka flera skandinaviska länder. Enligt brittiska Daily Express hovreporter Richard Palmer skulle besöken ha skett i samlad form i november. 

https://twitter.com/RoyalReporter/status/920227661737287680

Palmer skriver på Twitter att hovet hade planerat för ett fyra till fem dagar långt besök i Sverige, Finland och Norge i slutet av november. Men Kates hälsotillstånd har hindrat planerna. 

Hon lider av allvarliga graviditetsbesvär, hyperemesis gravidarum, något som bekräftats av det brittiska hovet.

Detta tillstånd utmärks av extremt illamående som kan pågå ända fram till förlossningen och i värsta fall orsaka upp till 50 kräkningar dagligen.

William och Kate på fjäskturné

William och Kate har under de senaste månaderna gjort flera resor till europeiska länder. Resorna har skett på begäran av utrikesdepartementet och har beskrivits som något av en "fjäskturné" för att behålla en god relation till EU-länderna, trots att Storbritannien planerar att lämna unionen.

Brittiska medier beskriver Europaresorna som en charmoffensiv och som ett exempel på "soft power", alltså en form av maktutövande genom att bygga personliga band snarare än att tvinga fram beslut och åtgärder.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.