Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kate Middleton i tiara för tredje gången – någonsin

<p>Kate Middleton är vi inte vana att se i tiara. Men se så snyggt hon matchade en låg håruppsättning med Lotus Flower-tiaran som tidigare tillhört drottningmodern.</p>Foto: Dominic Lipinski
<p>Kate Middleton gjorde gala-comeback i en röd gnistrande långklänning.</p>Foto: Dominic Lipinski
<p>De drottformade diamantörhängena hade hertiginnan av Cambridge fått låna av sin "svär-farmor", drottning Elizabeth.</p><p>Den röda klänningen kommer från Jenny Packham.<br></p>Foto: Stella Pictures
<p>Totalt var 170 gäster inbjudna till Buckingham Palace denna kväll.</p>Foto: Wpa Pool
<p>Även prins William var en självskriven gäst på banketten.<br></p>Foto: Tim Rooke/Rex Shutterstock
<p>Drottningmodern (i mitten) tillsammans med sina döttrar, prinsessan Margaret och nuvarande drottningen Elizabeth.</p>Foto: Robin Nunn

Kate Middleton gjorde gala-comeback i en röd blåsa från en favoritdesigner.

Hertiginnan av Cambridge bar tiara för tredje gången – någonsin.

Här är Lotus Flower-tiaran som tidigare var en favorit hos drottning Elizabeths syster.

Kate Middleton, 33, är tillbaka på jobbet efter barnafödande och föräldraledighet.

I mitten på september hade hon sitt första officiella åtagande. Då handlade det mesta av snacket om hennes nya frisyr.

LÄS MER: Kate tillbaka på jobbet i ny frisyr.

Under tisdagen närvarade hertiginnan av Cambridge på sin första gala efter föräldraledigheten. Kate och William närvarade på en bankett där drottning Elizabeth stod värd. Hedersgäst var Kinas president Xi Jinping och totalt var cirka 170 gäster inbjudna till Buckingham Palace i London.

Kate Middleton i tiara och Jenny Packham

Som vanligt stod tvåbarnsmamman Kate Middleton och hennes klädval i fokus. Denna kväll bar hon en röd långklänning med markerad midja från sin favoritdesigner Jenny Packham.

Klänningen i all ära, men det var glittret på hennes huvud som väckte uppmärksamhet.

I jämförelse med prinsessorna i det svenska kungahuset är det sällan vi ser Kate i tiara. Faktum är att det här var tredje gången någonsin.

Diamanttiaran har tillhört drottningmodern, drottning Elizabeths avlidna mamma. Men var framför allt en stor favorit hos Elizabeths syster Margaret som dog 2002.

Den går under namnet Lotus Flower-tiaran men kallas Papyrus-tiaran i folkmun.

Kate matchade med ett par droppformade diamantörhängen som tillhör drottningen. Även det gnistrande armbandet hade Kate fått låna från drottningen. Det har drottning Elizabeth fått i gåva från sin man, prins Philip.

 

LÄS MER:

Allt om det svenska kungahusets tiaror och diadem.