Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kate är inte rädd för att hugga i”

Se hertiginnan Kates känslosamma tack
Hertiginnan Kate besöker ett scoutläger 2013.
Foto: ANDY STENNING DAILY MIRROR / STELLA PICTURES DAILY MIRROR
Hertiginnan Kate har länge varit engagerad i scoutrörelsen.
Foto: ANDY COMMINS / AP TT NYHETSBYRÅN
Brittiska scoutrörelsens emblem.

Hertiginnan Kate har länge haft ett passionerat engagemang för scoutrörelsen.

– Kate är inte rädd för att hugga i och ungdomarna älskar det, säger Matt Hyde, basen för den brittiska scoutrörelsen, till Mirror.

Sveriges kung Carl Gustaf är inte den ende europeiske kungligheten som länge vurmat för scoutrörelsen. Under sina tio år i kungahuset har hertiginnan Kate engagerat sig inom den brittiska scoutrörelsen där hon blev vicepresident förra året

– För många barn och ungdomar har scoutrörelsen en nyckelroll när det gäller att bygga relationer utveckla förmågor de behöver för att lyckas senare i livet, har Kate tidigare sagt.

Kate har sagt att rörelsen har en ”enorm påverkan när det gäller att inspirera unga att nå sina mål”. Hon har också tilldelats Silvervargen, den högsta utmärkelsen inom scoutrörelsen. Scoutbasen Matt Hyde säger att Kate har en genuin passion för livet ute i naturen.

– Det är alltid spännande att få tillbringa tid med henne, man ser hur hon skiner upp men hon lockar också fram det bästa ur alla, säger Matt Hyde.

Scoutbasen Matt Hyde.
Foto: Queen Mary University Of London

”Kate är en fenomenal förebild”

Hyde säger att många scouter förväntar sig något i stil med en Disney-prinsessa när Kate kommer på besök och att det tar en stund för dem att vänja sig.

– Många av våra ungdomar kan bli lite överväldigade när de träffar hertiginnan Kate, men hon är väldigt charmig och bra på att få folk av alla åldrar att slappna av. Hon är fantastisk på att lyssna, hon vill verkligen höra ungdomarnas berättelser, säger Matt Hyde.

Han säger att Kates engagemang har varit fantastiskt för scouterna. Antalet flickor inom brittiska scoutrörelsen har nästan fördubblats sedan Kate engagerade sig i den.

– Kate är en fenomenal förebild för flickor och unga kvinnor i scoutrörelsen, säger Matt Hyde.

Här är ditt mammaliv, Kate Middleton

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.