Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kärleksfulla hälsningen – från svärföräldrarna

Victorias svärföräldrar Ewa och Olle Westling är med vid 40-årsfirandet i dag. Samtidigt passade de på att gratulera genom lokaltidningen Gefle Dagblad. Foto: SUVAD MRKONJIC
Ewa och Olle Westling med kungafamiljen vid prins Oscars dop den 16 maj 2016. Foto: / FOTO ANNA-LENA AHLSTRÖM, KUNGAHUSET.SE / ANNA-LENA

Kronprinsessan Victorias svärföräldrar Ewa och Olle Westling är förstås bjudna till hennes 40-årsfirande i dag.

Men när lokaltidningen besökte Ockelbo missade de inte tillfället att gratta Victoria där också.

– Hon är en underbar svärdotter, jättemysig, säger Ewa Westling till Gefle Dagblad. 

Tidningen skickade ett team till prins Daniels hemort Ockelbo i Gävleborg för att kolla om kommuninvånarna ville skicka lyckönskningar till kronprinsessan på födelsedagen.

Utanför ortens Ica-butik är några av de första som råkar passera förbi inga mindre än Victorias svärföräldrar Olle och Ewa Westling.

– Vi kommer att säga grattis direkt till Victoria på hennes födelsedag. Men vi kan göra det via tidningen också. Gratulerar på 40-årsdagen, säger de till Gefle Dagblad.

Kronprisessan Victoria och Prins Daniel. Foto: FOTO ANNA-LENA AHLSTRÖM, KUNGAHUSET.SE

Reser till Stockholm för att fira

De berättar vidare att de åker ner tidigt på fredagen för att delta i firandet med början i Slottskyrkan. Där sker en tacksägelsegudstjänst, så kallad te deum, följt av en mottagning på slottet.

Prins Daniels föräldrar har förstås varit inbjudna till slottet även vid tidigare högtidligheter. Som vid det kungliga bröllopet 2010 när Victoria och Daniel vigdes, och även när barnbarnen prinsessan Estelle och prins Oscars döptes. Det var i maj 2012, respektive maj 2016.

https://www.instagram.com/p/BWhApDsnC68/?taken-by=kungahuset&hl=en

Har satt Ockelbo på kartan

Man kan väl lugnt säga att prins Daniel och hans föräldrar är Ockelbos mest kända personer, även om också bland andra förre förbundskaptenen i fotboll Erik Hamrén och tidigare Expressenjournalisten och EBU-höjdaren Svante Stockselius råkar härstamma från orten.

Ockelboborna har noterat att den kungliga glansen satt deras lilla kommun på kartan. Turister väljer att stanna till för att se var prins Daniel växte upp. Eller om möjligt få en glimt av kronprinsessan.

– Många av turisterna frågar om paret synts till, både svenska och tyska turister ställer frågor, säger hotell- och restaurangägaren Björn Revelj till Gefle Dagblad.