Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kanske lättare för Meghan om jag dör”

Foto: TIM ROOKE/REX/SHUTTERSTOCK / TIM ROOKE/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: GOOD MORNING BRITAIN / STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: BEN BIRCHHALL / AP TT NYHETSBYRÅN

Hon talar inte med honom, har bytt alla sina nummer och nu tror han sig aldrig få träffa några framtida barnbarn. 

Sedan Meghan Markle blev hertiginnan Meghan har relationen till pappan imploderat. 

– Det kanske skulle vara lättare om jag var död, säger Thomas Markle, 74, i en lång intervju med Daily Mail. 

Sedan ryktena kring Meghans relation med prins Harry började florera har pappan Thomas Markle varit en del av rampljuset. Han har uttalat sig om dotterns barnlängtan, utmålats som alkoholist och avslöjats för att ha arrangerat paparazzibilder.

Det har gjort honom till persona non grata inom det brittiska kungahuset. Det säger 74-åringen själv i en lång intervju med brittiska tabloiden Daily Mail. 

Han beskriver hur relationen med hertiginnan Meghan förändrats som natt till dag. Och han vet varför den plötsliga omsvängningen skett. 

”Några kritiska ord förändrade allt”

I en intervju i juni berättade Thomas Markle plötsligt om prins Harrys politiska åsikter och hur Meghan längtade efter att bli mamma. Två stora övertramp i kungliga sammanhang.

– Jag är sårad över att hon har stängt ute mig helt. Jag brukade ha hennes telefonnummer, men efter några kritiska ord om hur kungahuset har förändrat Meghan, stängde de ute mig helt. Hennes telefon stängdes av och hennes personliga medarbetare går inte att nå. Nu kan jag inte kontakta min egen dotter, säger han till tidningen.

Utlöste en hjärtattack

Nu sörjer han vad som blivit.

– Jag kommer att bli morfar någon gång nästa år och om jag och Meghan inte talar med varandra då kommer jag inte få träffa mitt barnbarn. Hur tragiskt är inte det? Satt föröva ett barn sin morfar för några saker jag sa om kungafamiljen? Det är som en sketch från Monty Python. Jag är persona non grata. 

Thomas Markle har dragits med stora hälsoproblem. I samma veva som avslöjandet om hans paprazzibilder, fick han en hjärtattack och tvingades till operation, en så kallad ballongvidgning. 

Anledningen har tidigare tillskrivits Meghan. I en intervju med Expressen anklagade systern Samantha hertiginnans beteende som den utlösande faktorn.

– Allt det här händer för att hon ignorerade honom, har hon sagt till Expressen. 

”Kanske lättare om jag dog”

Thomas Markles problem är ännu långt ifrån lösta, men nu säger han att det kanske vore för Meghans bästa om han inte levde längre.

– Det skulle inte vara så illa om jag dog. Jag har en buddistisk syn på döden. Det skulle kanske vara lättare om jag dog. Alla skulle ha sympatier för Meghan. Men jag hoppas att vi kan försonas – jag skulle avsky att dö utan att tala med henne igen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.