Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kängan mot Meghans syster – inför nya boken

Hertigparet har startat en ny podd i samarbete med Spotify.
Hertigparet av Sussex.
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Samantha Markle.
Foto: AXEL ÖBERG

På fredag släpper hertiginnan Meghans halvsyster Samantha Markle den första delen av sina memoarer.

Men redan nu möts hon av kritik.

– Det är en spetsig titel och inget mer, säger författaren Omid Scobie till The Evening Standard.

Samantha Markle har tidigare riktat skarp kritik mot sin halvsyster, hertiginnan Meghan. Och nu väntas hon göra det igen.

På fredag släpper 56-åringen del ett av sina memoarer, som fått namnet ”The Diary of a Princess Pushy's Sister”.

Samantha Markle har hävdat att den 330-sidor långa boken kommer att göra halvsystern ”obekväm”. Hon utlovar avslöjanden om ”stängda dörrar som världen inte kände till” kring Marklefamiljen.

Men redan innan boksläppet möts hon av kritik.

Författarens känga

Författaren Omid Scobie, medförfattare till biografin ”Finding Freedom” om hertigparet av Sussex, tror inte att boken kommer att innehålla något av intresse.

– Oavsett var Samantha har i görningen eller försöker sig på kommer det inte penetrera deras bubbla, säger Scobie till The Evening Standard.

– Jag har svårt att tro att Samantha kommer att ha något intressant att säga om hennes relation till Meghan eftersom det helt enkelt inte fanns någon, fortsätter han.

Komplicerad relation

Meghan och Samantha delar samma pappa, Thomas Markle.  Men kungligheten har länge haft en komplicerad relation till familjemedlemmarna, och ska inte ha träffat halvsystern sedan 2008.

Vad gäller Thomas Markle sa Meghan upp kontakten efter att han, mot hennes vädjan, pratade med pressen i samband med hennes bröllop 2018.

I intervjun med The Evening Standard säger Omid Scobie att Meghan och Harry troligtvis inte är särskilt oroade för den nya boken.

– Jag tror att de är väldigt fokuserade på nuet, säger han till tidningen.

Se mer

Samantha Markle har flera gånger riktat kritik mot halvsystern Meghan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.