Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Källa: Prinsen ville pausa bråken – inför ceremonin

Begravningen av prins Philip, som blev 99 år, ägde rum i Windsor.
Prins Harry deltog i begravningen av prins Philip utan Meghan.
Foto: © NUNN SYNDICATION LIMITED 2021 / STELLA PICTURES/DDP IMAGES NUNN
Meghan och Harry, hertigparet av Sussex, ska ha haft en del tvister med andra kungligheter bakom kulisserna.
Foto: DOMINIC LIPINSKI / AP TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Eugenie på prins Philips begravning i lördags.
Foto: CHRIS JACKSON/WPA POOL/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Beatrice på prins Philips begravning i lördags.
Foto: KGC-03 / STELLA PICTURES/KEN GOFF KEN GOFF

Prins Harry ska ha velat ta paus i de kungliga tvisterna före prins Philips begravning, enligt uppgifter till The Express

Hertigparet av Sussex har nämligen rört upp en del konflikter i hovet den senaste tiden.

Det handlar bland annat om en subtil pik mot prinsessorna Beatrice och Eugenie. 

En källa till Express hävdar att prins Harry hade kontaktat prinsarna Charles och William, samt prinsessorna Beatrice och Eugenie, före prins Philips begravning. Han ska då ha velat ”parkera” eventuella tvister mellan dem av respekt för den bortgånga kungligheten. 

När hertigparet av Sussex, Harry och Meghan, lämnade det brittiska hovet i fjol förlorade de sina kungliga titlar och avstod från sitt apanage.

Pik mot kusinerna

Harrys förhållande till de kungliga systrarna från York, Eugenie och Beatrice, förbises ofta i ”Megxit”-dramat. Enligt Express-journalisten Camilla Tominey har dock tvister mellan hertigparet och systrarna pågått bakom kulisserna.

Harry och Meghan ska enligt Tominey ha syftat på systrarna i en ”skarpt formulerad uppdatering” på deras personliga webbplats, sussexroyal.com, i fjol.

I ett inlägg ska hertigparet ha förklarat hur de förbjudits att anta en halvt kunglig roll i monarkin, och påpekat att det finns ett prejudikat för ”andra medlemmar i kungafamiljen att söka arbete utanför institutionen”. 

Prinsessan Eugenie ”sårad” 

Enligt Tominey var detta en utstuderad pik gentemot systrarna: Medan Beatrice arbetar med ett tekniskt start-up-företag är Eugenie art director på ett konstgalleri. Men till skillnad från Harry och Meghan har ingen av dem förlorat sina kungliga titlar. 

Eugenie var också, enligt uppgift, ”sårad” när Meghan delgav för kungafamiljen att hon och Harry väntade sitt första barn – på Eugenies bröllopsdag i oktober 2018. 

Dessutom kom Harry ensam till bröllopsmottagningen på kvällen – och stannade bara en kort stund. När Beatrice började planera sitt bröllop förra året var det inte säkert om hertigparet av Sussex ens skulle delta. 

Oprahs intervju med Harry och Meghan blev mycket omtalad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.