Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllar drottningen: Gjorde skillnad i ”en mans värld”

”Regeringen jobbar mot ett nytt partnerskap med den Europeiska unionen”.
Prins William och Kate, hertiginnan av Cambridge, visar upp sina marängrulader tillsammans med Mary Berry och Hela England Bakar-vinnaren Nadiya Hussein.
William och Kate medverkar i Mary Berrys program på BBC.

Prins William och Kate, hertiginnan av Cambridge, kavlar upp ärmarna för att delta i en av BBC:s många årliga julspecialer.

I programmet, som leds av Storbritanniens ”bakdrottning” Mary Berry, hyllar prinsen landets faktiska monark, och hans egen farmor.

– Det var väldigt svårt för henne att göra skillnad, men hon gjorde det, säger prins William.

Prins William och Kate bakar marängrulltårtor och andra julfavoriter i programmet som leds av Mary Berry, en levande matlagningslegend för många britter och tidigare domare för den omåttligt populära tv-tävlingen Hela England Bakar.

Bilder från programmet, som sänds i mitten på december, visar hertiginnan Catherine – som i brittiska medier fortfarande kallas Kate – i en juligt röd klänning med vitt mönster och knytkrage, medan prins William bär vinröd pullover och ljusblå skjorta.

Williams ord om Diana och Charles

Prins William berättar att han dragit lärdom av sina föräldrar, prins Charles och prinsessan Diana, när det kommer till att uppskatta sin position och vikten av den kungliga familjens välgörenhetsarbete.

– När jag växte upp var båda mina föräldrar väldigt inriktade på välgörenhet, säger han i programmet A Berry Royal Christmas enligt Mail on Sunday. 

– Min far startade [välgörenhetsorganisationen] Prince's Trust, han är involverad i så många organisationer.

– Min mor arbetade med hemlöshet, aids och andra välgörenhetsorganisationer och jag har vuxit upp i ett hem där det har varit väldigt mycket så att ”vi är väldigt lyckligt lottade – du måste ge tillbaka”

Hyllar farmor drottningen

Han hyllar också drottning Elizabeth, som likt Sveriges kung Carl Gustaf besteg tronen när hon var i 25-årsåldern.

– Min farmor blev drottning väldigt ung, på den tiden när det fortfarande var en mans värld. 

– Det var väldigt svårt för henne att göra skillnad. Och hon har gjort det, säger prins William.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.